Veľká noc. Sviatok, ktorý si mnohí spájajú s myšlienkou na dobré jedlo, pod ktorým sa ohýbajú stoly. Treba však podotknúť, že naše tradičné veľkonočné jedlá sú síce chutné, no poriadne ťažké a nezdravé. Keď si za klobáskou dáš krémový zákusok, niet sa čomu diviť. No tieto dobroty si môžeš vychutnať aj bez výčitiek.

Ak sa bojíš pocitu ťažkosti, či množstva kalórii, no aj tak by si si rada dopriala, stačí si dávať pozor na pár vecí. Po sviatkoch tak svoje maškrtenie naozaj nemusíš ľutovať!

Bielkoviny sa rátajú

Vajíčka či dobré mäso sú súčasťou vyváženej stravy. Takže ak si dávaš pozor na figúru či cvičíš, týchto surovín sa báť vôbec nemusíš. Ich konzumácia nebude pre telo žiaden šok, no ak si chceš dopriať poriadnu porciu, vynechaj napr. v zemiakovo-vajíčkovom šaláte majonézu, vďaka ktorej bude ľahší. Mäsko si priprav pečené a bez oleja. Nič zložité, však?

Vynechaj sladké nápoje

Tešíš sa na sladké dobroty? Na sviatky sa ľudia väčšinou opustia a lejú do seba aj rôzne sladené nápoje, aby zapili všetkú tú nálož jedla. Keď ich vynecháš, nebudeš mať v sebe až tak veľa zbytočného cukru, čo znamená, že ostáva priestor na zákusok! V tomto prípade budeš musieť urobiť kompromis a vybrať si, čo máš radšej.

Zeleninu pridaj navyše

Keď už máš tanier naložený, skús si k nemu doplniť aj dávku čerstvej zeleniny, ktorá to „nezdravé“ jedlo obohatí o čerstvosť a poriadnu dávku vitamínov. Aby si to mala ľahšie, skús si spraviť rýchly šalátik z rôznej zeleniny a podávať ho ako prílohu. Tanier bude aspoň o čosi farebnejší a zdravší. Mäsko bude chutiť stále rovnako 🙂

Choď sa prejsť!

Nechceš nijak obmieňať obľúbené jedlo? Chceš si jednoducho vychutnať veľkonočnú klasiku! Do toho. Ak ti to neostane aj po sviatkoch, potom to je naozaj úplne v poriadku. Skús však len neležať pred rozprávkami a ísť sa počas dňa prejsť. Jedlo ti strávi rýchlejšie a pohyb sa vždy ráta! Aspoň z časti vychodíš tie koláče.

Prihlasujem do newslettera...

Dostávaj najlepšie novinky z Odzadu

Prihlásením sa do newslettera súhlasíte s podmienkami ochrany súkromia.