Instagram/vincenzosplate

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Azda niet takej, ktorá by ich nemilovala. Smotanové, bylinkové, syrové, olivové alebo paradajkové. Spaghetti, gnocchi, fusilli, penne, tagliatelle či farfalle. Áno, reč je o cestovinách, ktoré dokážeš pripraviť na neskutočne mnoho spôsobov a vždy uspokoja tvoje chuťové poháriky. 

Navyše, nezaberú ti veľa času, preto si ich môžeš uvariť rýchlo kedykoľvek počas dňa a použiť častokrát aj ingrediencie, ktoré máš bežne vo svojej chladničke. Aké máš najradšej ty? Dostala si na ne v tomto momente rovnako chuť ako my? Ak tvoja odpoveď znela jednoznačne áno, ponúkame ti hneď niekoľko inšpirácii.

Spaghetti

CESTOVINY PUTTANESCA

Cestoviny jednoducho udusíš v hustej paradajkovej omáčke so slanými ančovičkami a kaparami. Na záver pridáš do zmesi olivy, čerstvú petržlenovú vňať pre dokonalú explóziu chuti.

MODERNÉ ŠPAGETY CARBONARA 

Moderné špagety Carbonara sú návratom ku klasike i napriek tomu, že sa od originálu o čosi líšia. Najdôležitejším pravidlom zostáva, že sú pripravené s vajíčkom a bez krému.

Penne

S LOSOSOM

Kombinácia citrónovej šťavy, chilli, kapár, mascarpone s citrónovou kôrou vytvorí v tvojom tanieri malú chuť leta.

ŠTYRI DRUHY SYRA

Kombinácia troch rôznych syrov s hrdinom syrov – gorgonzolou je jedinou vecou, ktorú potrebuješ k príprave. Na záver postačí pridať za hrsť vlašských orechov a môžeš si ich chuť s pôžitkom vychutnávať.

Tagliatelle

TAGLIATELLE  S KREVETAMI, PISTÁCIAMI A GLAZÚROVANÝM CITRÓNOM

Nebeské cestoviny pokryté čerstvým pistáciovým pestom, zmiešané s krevetami a zakončené citrónovou polevou. Opäť jednoduchá a rýchla príprava s neskutočne lahodným výsledkom.

KRÉMOVÉ HUBOVÉ CESTOVINY

Tieto cestoviny sú ľahké a zároveň chutné. Taliani tento recept zbožňujú. Postačia ti iba cestoviny, čerstvé hríby, smotana. Ochutiť ich môžeš vínom.

A čo také jedinečné SPAGHETTI ALLA BOLOGNESE?

Bolonská omáčka je v Taliansku jednou z najobľúbenejších. Prekypuje skutočnou chuťou paradajok a to vďaka pomalému procesu varenia a minimálnemu ochucovaniu. Vytvor si to najjemnejšie mäso pomocou tohto tradičného receptu od Davida z Bologne.

Rýchle a chutné SPAGHETTI AL POMODORO (Špagety s paradajkovou omáčkou) sa radia medzi klasické talianske jedlo. Tento 15-minútový recept vytvára omáčku s najbohatšou chuťou. Kľúčom je použitie čerstvých zrelých paradajok a aromatickej bazalky.

Ktorý recept bude pre teba najbližšie inšpiráciou? Alebo si ideš túto cestovinovú pochúťku pripraviť ihneď? Podeľ sa s nami aj o svoj cestovinový tip, ktorému nedokážeš odolať.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieLife