Veronika Bušová

Chcela by si potešiť svojho drahého alebo blízkych chutným dezertom? Ak ti to v kuchyni nejde, nezúfaj. Cukrárka Veronika Bušová ťa teraz naučí, ako na to. Vďaka jej kurzom môže piecť naozaj každý a vôbec nevadí, ak nemáš skúsenosti. Všetko je vysvetlené do najmenších detailov, preto sa nemusíš obávať toho, že by ti to opäť nevyšlo.

Veronika Bušová sa profesionálne venuje gastronómii a pečeniu už 10 rokov, pričom šiesty rok je tvárou kuchyne Lidl, kde ju baví neustále vymýšľanie nových receptov. Veľmi dobre má rozbehnutý aj profil na Instagrame, kde ju sleduje viac ako 52-tisíc ľudí. Fanúšikovia si zvykli na pravidelné recepty, ktoré pečú spolu s Veronikou. Ona im v správach či v komentároch s ochotou zvykne aj poradiť.

„Za Instagramom sa skrýva novo vybudovaná cukrárska výrobňa , ktorá skvele slúži ako eventový priestor školy pečenia, kde pravidelne organizujem prezenčné praktické tzv. „hands-on“ kurzy, individuálne kurzy či teambuildingy, alebo pečiem rôzne cateringy na mieru,“ prezradila Veronika.

Vo výrobni má k dispozícii profesionálne kuchynské vybavenie a veľké kapacity, takže dokáže za krátky čas upiecť veľké množstvo koláčikov, napríklad v rámci firemných promo balíčkov.

Nauč sa piecť vďaka e-kurzom

Veronika Bušová má pre svojich fanúšikov veľkú novinku, ktorou je spustenie e-kurzov. „Keďže záujem o pečenie je veľký a krátky instagramový formát nevie pokryť detailne techniky a prejsť recept krok po kroku, rozhodla som sa o svoje know-how podeliť aj s tými, čo sa prezenčne na kurzy dostaviť nemôžu a spustiť nový veľký projekt detailných E-kurzov (masterclassov), ktoré si ľudia môžu kúpiť či darovať a spoločne so mnou si cukrárske techniky a overené recepty a postupy skúšať doma,“ prezradila nám Veronika.

Na kurzoch pracuje viac ako rok so Štúdiom 23. Môžeš si ich kúpiť pohodlne cez web, zaplatiť kartou a stiahnuť cez stránku. Čoskoro budú dokonca dostupné aj v anglickom jazyku. Súčasťou kurzov sú podrobné zábery techník, PDF s receptúrami s presnými postupmi a gramážami, pomôckami či špeciálne odporúčanými surovinami. Taktiež tam nájdeš grafiku upozorňujúcu na vychytávky a tipy, ako mať čo najlepšie výsledky a ako sa vyvarovať chybám. E-kurz budeš mať po zakúpení k dispozícii natrvalo, takže si ho môžeš púšťať a zastavovať bez obmedzení.

Každý sa môže naučiť variť a piecť

E-kurzy sú vhodné ako pre začiatočníkov, tak aj pre skúsených cukrárov, pretože každý si v nich nájde niečo pre seba. Recepty sú skúšané v profesionálnej výrobni, ale rovnako aj v domácich podmienkach, aby sa hravo vydarili naozaj každému. Naozaj to zvládne každý?

„Variť môže každý a nie je to len citát z rozprávky Ratatouille 🙂 Kuchárstvo a cukrárstvo je remeslo, ide o cvik. Samozrejme, vďaka overeným receptom a technikám to ide určite ľahšie, dôležité je sa nezľaknúť a ísť do toho. Sú aj komplikovanejšie recepty, ale buďme úprimní, nie je to jadrová fyzika a dá sa to zvládnuť. Základom sú kvalitné suroviny, dobré recepty, správne postupy a tréning,“ prezradila nám skúsená cukrárka.

Ako ale sama priznala, aj jej sa niekedy stane, že sa jej niektorý recept nepodarí. „Neustále testujem a vyvíjam nové recepty, takže mám v kuchyni aj veľa nepodarkov. Super je, že ich mám ja, ale nie ľudia, čo podľa mňa pečú. Von idú len overené a odskúšané recepty. Snažím sa sledovať nové trendy, ale stáva sa mi, že populárne recepty zo zahraničia s našimi surovinami nie vždy fungujú a treba ich upraviť na naše zloženie potravín,“ priznala Veronika.

Prečo by si mala e-kurzy vyskúšať aj ty?

„Ja tvrdím, že je lepšie raz vidieť ako trikrát čítať. Výhodou e-kurzov je, že techniky a tipy vidíte priamo v praxi, lebo pod písaným slovom si v receptoch v knižkách častokrát 100 ľudí predstaví 100 rôznych vecí,“ hovorí Veronika Bušová, ktorá má aj svoju vlastnú stránku, kde okrem iného nájdeš aj prehľad kurzov, ktoré si môžeš zakúpiť.

A čo by Veronika odkázala našim čitateľkám? „Strašne ďakujem a vážim si každého jedného zákazníka. Najskôr si prečítajte pozorne recept, potom pozrite video a nachystajte si suroviny. Potom postupne s videom, ktoré si zastavujete, pečte spolu so mnou a skúšajte. Grif chytíte až po niekoľkých pokusoch, ale jedlé a chutné budú určite už aj prvé pokusy a dizajn sa vycibrí,“ uisťuje cukrárka a zároveň dodáva odvahu tým, čo majú možno obavy.

Ľudia môžu Veronike posielať aj svoje výtvory, ktoré rada prezdieľa. Prípadne jej môžeš napísať správu, ak si niečím nebudeš istá a ona ti rada poradí. Tak to robí aj teraz a s viacerými ľuďmi prišla spoločne na to, kde robia chybu.

Veronika má ale ešte jednu novinku, ktorou je príprava novej kuchárskej knihy. Tá by mala vyjsť začiatkom novembra v tlačenej verzii a pôjde o zbierku obľúbených receptov z Instagramu. Čoskoro sa spustí aj jej predpredaj. Kniha, e-kurzy či poukaz na prezenčné kurzy je aj veľmi dobrým darčekom, ktorým určite potešíš svoju maminu, sestru, kamošku či svokru.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieLife