youtube.com

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Často som čítala o úspešných ženách, ktoré vstávali skoro ráno. Rozhodla som sa vyskúšať to a po 3 týždňoch môžem povedať, že inak to už nechcem. Zmenilo mi to život.

Prvé tri dni boli peklo, keďže som predtým vstávala medzi 8-9, no veľmi rýchlo som si zvykla a dnes je zo mňa ranné vtáča. Tu je 6 vecí, ktoré by ťa mohli motivovať tiež.

1. Mám čas objaviť sama seba

Mnohí ľudia nikdy nič nedosiahnu, pretože nie sú dosť sústredení. Je ľahké odvrátiť pozornosť od podstatných vecí, keď nemáš sústredenú myseľ.

A náš mozog pracuje najlepšie doobeda. Preto som začala cvičiť a pracovať skoro ráno. A zrazu sa vyhováram oveľa menej.

2. Mám čas naplánovať si deň

Čím lepšie si naplánujem deň, tým efektívnejšie využívam čas. Nie je nič lepšie, ako keď o 7 viem, čo chcem urobiť, o 8 mám odcvičené a o 11 mám napísané články.

Stocksy_txp3ebd7e04zip000_Small_358179 foto: stocksy.com

3. Ráno je ideálny čas na osobný rozvoj

Kamarátky sa často sťažujú, že nemajú na nič čas. Posilňovňa, škola, muži, ja, rodina. Zvyčajne stíhajú za jeden deň tak 1-2 z týchto 5 vecí a ja tak často zostanem na ocot a bez kamarátky.

Ak sa zobudíš o šiestej, máš toľko času, že všetko stihneš s prehľadom a ešte ti aj zostane čas pre seba.

4. Začneš raňajkovať

Často sa hovorí, že raňajky sú najdôležitejšie jedlo dňa. Zástancovia prerušovaného hladovania asi nebudú súhlasiť, no ja som to skúšala a zistila som, že viac mi jednoducho vyhovuje raňajkovať. A hoci mi to tak vyhovuje, ak som vstávala neskoro, tak či tak som raňajky nestíhala. Dnes ich stíham s prehľadom a perfektne mi naštartujú deň.

5. Robia to tak aj úspešné ženy

Väčšina modeliek, žien z biznisu a celkovo úspešných ľudí vstáva medzi 4:30 a 6:00. Náhoda?

elitedaily_luminacold-sleeping1-600x300 foto: stocksy.com

6. Som dva kroky pred ostatnými

Mám pocit, akoby skoré vstávanie totálne nakoplo môj potenciál – kým ostatní spia, ja mám odcvičené, som najedená, mám napísaný článok a niekedy aj zabehnutých pár kilometrov. Cítim sa ako superžena.

A trochu matematiky na záver? Denne získam o 2,5 hodiny viac času. To je 17,5 hodiny týždenne, viac ako 70 hodín mesačne a 840 hodín ročne. Ešte stále som ťa nepresvedčila?

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieLife