Partner manipulátor
Pexels/Michael koneckiy/cottonbro studio

Ako iste vieš, manipulácia vo vzťahu je nebezpečná. Často prebieha nenápadne, no človeka dokáže dostať do poriadnych problémov. Ako už uviedla odborníčka v exkluzívnom rozhovore, po rozchode s takýmto človekom ti môže ísť o život. My ti teda spíšeme niekoľko viet, ktoré keď od svojho partnera počuješ, mala by si od neho utekať. Pretože toto dokáže vysloviť iba skutočný manipulátor.

Po kliknutí SEM sa dozvieš, ako sa správa človek, ktorý tebou v partnerstve iba manipuluje. Odhaľ ho včas.

13 viet, ktoré hovorí len manipulátor

Tvoja polovička môže používať nevinné vety, ktoré v skutočnosti slúžia na ovládanie, znižovanie sebavedomia alebo potlačenie tvojich pocitov. Ak sa naučíš tieto frázy rozpoznať, môžeš sa brániť a nedovoliť, aby si sa stala jeho obeťou. Pozrime sa na niektoré z najčastejšie používaných slov, ktoré manipulátori zvyknú používať.

1. Len preháňaš.

2. Nikdy nič nespravíš správne.

3. Si príliš citlivá.

4. Ja som nikdy nepovedal, aby si to urobila.

5. Robíš z komára somára.

6. Všetko je tvoja chyba!

7. Nikto iný by to s tebou nezvládol.

8. Keby si ma milovala, urobila by si to.

Ako zvládnuť komunikáciu s manipulátorom
zdroj: Unsplash/Gabriel Salas

9. To sa ti len zdá.

10. Môžeš byť šťastná, že ma máš.

11. To bola len sranda.

12. Nikdy si nenájdeš niekoho lepšieho, ako som ja.

13. Ty si vždy tá, ktorá robí problémy.

Ako môžeš vidieť ide o typické frázy, ktoré sa ťa snažia nahlodať, vyvolať v tebe pochybnosti a ponížiť ťa. Všimnúť si si mohla aj to, že ide o podobné vety, ako v prípade toxického človeka, ktoré nájdeš po kliknutí SEM. S manipulátorom sa totiž v mnohom stotožňuje.

Ak si teda teraz zistila, že si obeťou manipulátora, treba si uvedomiť, že takýto človek ťa môže emocionálne vyčerpávať, poškodzovať tvoje sebavedomie a celkovo ťa duševne zničiť. Dokonca jeho psychické týranie sa môže preklopiť až do fyzického. Nedovoľ, aby ťa niekto až takto zničil. Nikto na to nemá absolútne žiadne právo.

Partner manipulátor
zdroj: Unsplash/A. L.

Ak partner na teba používa takúto taktiku, kontroluje ťa alebo ťa núti robiť veci proti tvojej vôli, je čas prehodnotiť, či je tento vzťah to pravé. Nauč sa rozoznávať varovné signály manipulácie a chrániť svoje hranice. Máš predsa právo byť vo zväzku, kde vládne vzájomný rešpekt, porozumenie a podpora, nie hra o moc a kontrola.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Dating