Nízkokalorické sladkosti
Unsplash/Christopher Campbell, Denny Müller

Máš diétu, avšak nevieš si predstaviť život bez maškrtenia? Toto sú nízkokalorické sladkosti, ktoré môžeš jesť a nepriberieš z nich tak, ako z tých klasických. Pri zdravom stravovaní si musíš vyberať také alternatívy, ktoré obsahujú menej cukru. 

V lete chce mať každá z nás peknú postavu bez zbytočných kíl navyše. Ak nechceš pribrať, zameraj sa na tieto dobroty, ktoré sú ideálnou voľbou aj počas diéty.

Uprednostni horkú čokoládu

Ak máš v lete chuť na niečo čokoládové, uprednostni horkú. Aj v našom staršom článku o čokoláde si sa mohla dozvedieť, že tá horká je nabitá nielen dokonalou chuťou, ale aj živinami, ktoré môžu pozitívne ovplyvniť aj tvoje zdravie. Okrem iného sa práve horká čokoláda považuje za najzdravšiu. V lete sa vôbec nemusíš vôbec báť toho, že by si z nej mohla pribrať.

horká čokoláda
zdroj: Unsplash/Tetiana Bykovets

Vymeň zmrzlinu za sorbet

Zmrzlina patrí medzi letné pochúťky, ak sa však chceš udržať vo forme, no aj napriek tomu si dopriať niečo studené a zdravšie, siahni po sorbete. Sorbet je nanuk alebo zmrzlinová drť, ktorá je prevažne z ovocia, ľadu a okrem iného si takýto sobret dokážeš vyrobiť aj doma.

Vyskúšaj proteínové tyčinky

Namiesto klasických keksíkov, zvoľ tie proteínové. Nájdeš ich v hociktorom športovom obchode, avšak nenechaj sa zmýliť nápisom, pretože aj proteínové sladkosti vedia byť poriadne kalorické. Dávaj si preto pozor, aké zloženie v sebe ukrýva daná tyčinka.

Leto je len raz za rok, a preto sa nemusíš každý deň obmedzovať. Ak máš na niečo chuť dopraj si, avšak neprejedaj sa. Hľadáš viac tipov na osviežujúce letné snacky? V našom článku TU sa dočítaš o dobrotkách, ktoré nemajú až toľko kalórií a patria medzi lahodné a svieže.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Fitness