Žena drží v ruke kreditku vedľa muža

Finančná situácia je jednou zo základných tém, ktoré sa vo vzťahu riešia. Niekedy môže nastať situácia, kedy sa tebe darí oveľa lepšie a tvoj partner zarába menej. Môže to mať negatívny vplyv na celé vaše fungovanie, preto je dôležité vedieť, ako sa s tým vyrovnať. 

Máme pre teba 5 základných tipov, ako sa vysporiadať s tým, že partner zarába menej peňazí ako ty. Určite to neber ako koniec sveta, ide o niečo, čo môžete spoločne prekonať. Dôležité je chcieť.

Komunikácia na prvom mieste

Otvorená a úprimná komunikácia je základom každého zdravého vzťahu. Pokiaľ je vaša finančná situácia nevyrovnaná, je naozaj potrebné, aby ste o tom spolu hovorili. Ak by ste obaja mlčali a len si mysleli to svoje, postupom času by z toho mohla vzniknúť nepríjemná hádka. Snažte sa hľadať riešenia a kompromisy, ktoré budú obom vyhovovať.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa ODZADU SK (@odzadu.sk)

Neznevažuj ho, ale podporuj

Vyhýbaj sa komentárom, ktoré by mohli zraniť tvojho partnera a jeho sebavedomie. Nevyčítaj mu stále to, že ty zarábaš viac. Radšej mu poskytni podporu a povzbudenie. Nejde len o finančnú podporu, ale hlavne tú emocionálnu. Umožni mu prejaviť svoj potenciál v iných oblastiach života, kde môže vyniknúť.

Vyhnite sa súťaživosti

Neporovnávajte sa navzájom a nevytvárajte pocit súťaže medzi sebou. Vzťah by mal byť založený na spolupráci a podpore, nie na súťažení, kto zarába viac. Skôr sa sústreďte na spoločné ciele a to, ako ich dosiahnete.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieDating