Instagram.com/nastjastasia

V každom vzťahu príde na pár dôležitých míľnikov, ktoré už navždy zmenia jeho tvár. Po istých momentoch, situáciách či prekážkach, ktorými ako dvojica prejdete, budeš vedieť, že je to medzi vami skutočné a silné. Jedným z tých prvých bodov je práve potvrdenie toho, že je to vážne a nejde len o dočasný románik.

Pre mnohé z nás je však veľmi ťažké určiť, či sa už o vážnom vzťahu hovoriť dá alebo je ešte príliš skoro. Nikdy nevieme, ako to vníma druhá strana a nechceme sa pred ňou strápniť, ak by sme sa na to opýtali priamo. Alebo máme strach, že bude mať pocit, že príliš tlačíme na pílu. Možno ťa upokoja nasledujúce znaky, ktoré ti potvrdia, že to, čo medzi vami je, sa už berie viac ako len randenie.

Plánujete spoločné aktivity v budúcnosti

Nemáme na mysli veľké veci ako bývanie či svadbu, ale už aj drobnosti, ako to, či v lete nepôjdete niekam na dovolenku, alebo keď si kúpite lístky na koncert, ktorý bude až o niekoľko mesiacov. Na prvý pohľad nič záväzné a pritom je to jasný znak toho, že jeden s druhým rátate aj vtedy, keď sa pozeráte na dlhšiu dobu pred seba.

Začnete riešiť spoločné bývanie

Toto sa inak ako vážnym vzťahom nedá ani nazvať. Stačí, ak už len podniknete prvé kroky k tomu, aby ste sa osamostatnili. Začnete si šetriť peniaze alebo pomaly prezerať ponuky. No a keď budete mať za sebou prvú noc vo vašej spoločnej domácnosti, už nemôžeš pochybovať o tom, že chcete stráviť zvyšok života bok po boku.

Robíte spoločné rozhodnutia

Jedným zo znakov šťastného a vážneho vzťahu sú aj kompromisy a spolupráca oboch tak, aby ste pracovali ako jeden tím. Keď ste ochotní jeden pre druhého robiť ústupky a hľadáte spoločné riešenia, vieš, že vám záleží na tom, aby ste dospeli k niečomu, čo bude pre oboch najlepšie.

Pokračovanie článku na ďalšej strane.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieDating