Pexels/Ba Tik

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Keď si s niekým začneme, asi nám ani na um nezíde, že by sa to mohlo zmeniť na toxický vzťah. Ak nevieš, ako sa takýto partner správa, určite si prečítaj náš predošlý článok. To, že sa v takomto zväzku ocitneš, nemusí byť vyslovene tvoja chyba.

Tieto 3 dôvody sú ukážkou toho, že za to nemôžeš a robila si všetko pre to, aby ste boli s priateľom spokojní a šťastní. Niekedy to ale nestačí a môže to dopadnúť horšie, než sme čakali.

Je to tvoj prvý vzťah

Tým, že ešte nemáš veľa skúseností, nevieš presne, čo od vzťahu a od frajera chceš. Veľmi ľahko ťa tak môže ovplyvňovať a manipulovať. Ty nemôžeš vedieť, že to tak nie je správne, pretože nemáš odkiaľ, keďže si sa s tým ešte nestretla.

V takomto prípade ti bude trvať oveľa dlhšie, kým odhalíš pravdu, že s vaším vzťahom niečo nie je v poriadku. Ak sa ale necítiš šťastná či milovaná, mala by si vedieť, že to tak nemá byť. Kvalitný vzťah by mal byť plný lásky a porozumenia.

Takéto správanie si videla v minulosti

Toxické správanie ti môže pripadať prirodzené a normálne aj v tom prípade, ak si ho videla už v minulosti, napríklad u svojich rodičov, starých rodičov alebo napríklad aj vo vzťahu starších súrodencov. Okrem tohto si nevidela, ako pekne môže vyzerať iný vzťah, a tak si myslíš, že všetky dvojice sa musia správať rovnako.

Niekedy podvedome napodobňujeme to, čo poznáme. Ak si v toxickom prostredí vyrástla, je tu vysoká šanca, že k sebe pritiahneš toho nesprávneho.

Verila si, že sa zmení

Tvoja láska k partnerovi bola taká silná a veľká, že si si zakrývala oči pred tým, ako nepekne sa k tebe správa. Naivne si verila tomu, že sa zmení a že ide len o chvíľkové obdobie. Nemôžeš predsa za to, že si sa zaľúbila do muža, ktorý ti lásku neopätuje.

Aj keď to pre teba bude náročné, nemala by si po jeho boku zostávať, pretože vo väčšine prípadov sa takíto ľudia nikdy nezmenia.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieDating