Photo by Cody Black from Unsplash

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Láska je krásna a spolu s ňou prichádzajú aj ružové okuliare. Samozrejme, nikto nie je dokonalý, no niekedy s nami partner nemusí mať najlepšie úmysly. Ak máš podozrenie, že si manipulovaná a nie milovaná, neváhaj konať. Portál Huffpost, Bolde a Your Tango uviedli znaky, ktoré ti lepšie otvoria oči.

Keď ťa ľúbi, vieš, na čom si

Chlapi sú komplikovaní a my ženy tiež nie sme výnimkou. Dali ste sa už oficiálne do vzťahu a zrazu máš pocit, že je všetko inak? Začínaš o všetkom pochybovať, či premýšľať? Kam zmizla tá neha, vďaka ktorej si si bola istá, že mu na tebe záleží? Kam zmizli tie pekné slová a činy, kvôli ktorým si sa cítila ľubená? Ak nevieš na čom si, mala by si spozornieť. Muž, ktorý skutočne ľúbi, nepotrebuje hrať nezmyselné hry.

Láska nekontroluje, ale dôveruje

Čo by bolo na tom zlé, keby máte obaja vlastné životy a kamarátov? To, že ste vo vzťahu ešte neznamená, že žijete iba jeden pre druhého. Preto, ak sa chystáš von, vnímaj jeho správanie. Je moc ustráchaný alebo rovno podráždený? Spamuje ťa správami alebo telefonátmi, pri čom vie, kde a s kým sa nachádzaš? Keby sa ťa nesnažil ovládať, poprial by ti pekný večer a čakal by, kým sa mu ozveš.

Manipulátor bude na tebe lipnúť

Možno si mu pár hodín neodpísala, pretože máš toho veľa na práci alebo sa chceš venovať len sebe. Je na tom niečo zlé? Absolútne nič. Len sa ťa pokúsi všade zháňať  alebo ti rovno zaklope na dvere. Môže tvrdiť, že sa o tebe bál a kontroluje ťa, pretože ťa ľúbi a nevie bez teba žiť. Áno sú to pekné slová, ale myslíš, že je to v poriadku?

Obmedzuje ťa v zábave

Vyrazili ste si spoločne do klubu, aj s tvojou partiou a zábava je v plnom prúde. Dopraješ si zopár drinkov a vtom sa u neho niečo zmení. Ako by mu to vadilo. Nahovára ti, že by si už nemala piť, nedá sa s tebou rozprávať a pod. Ak sa správaš slušne, nerobíš žiadne problémy, prečo by ti mal hovoriť, čo máš robiť? Radšej by si aj on mal dať za jeden.

Tvoje potreby sú rovnako dôležité

Partneri by mali diskutovať o svojich túžbach a obzvlášť potrebách. Vďaka tejto debate zistíte, koľko priestoru a spoločného času obaja vyžadujete. Ak si ochotná pristúpiť na jeho podmienky, mal by aj on na tvoje a spoločne by ste vytvorili skvelý kompromis. No keď sa správa štýlom, že máš byť spokojná iba s tým, čo navrhuje on, asi to nebude úprimná láska.

Zdroj: Huffpost, Bolde a Your Tango

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieDating