unsplash.com

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Ešte si sa neodhodlala ísť behať? Ponúkame ti zopár skvelých dôvodov, ktoré ti dokážu, že spotiť sa pri behu, má cenu.

Prirodzené antidepresívum

Behanie odbúrava stres, stavy úzkosti, depresiu a zlepšuje celkovú psychickú pohodu. Jednu až dve hodiny po behu sa v tele uvoľňujú hormóny „šťastia“ – endorfíny, ktoré majú na starosti zlepšovanie tvojej nálady. Vďaka lepšiemu prekrveniu mozgu zlepšuje pamäť a schopnosť koncentrácie.

zdroj: pexels.com

Znižuje telesnú hmotnosť

Beh predstavuje ideálnu možnosť ako zhodiť pár kíl navyše a tým aj predísť obezite, ktorá spôsobuje viaceré civilizačné choroby. Aj tridsať minút denne ťa nielen udrží v zdravej kondícii, ale zníži aj riziko výskytu cukrovky. Počas behu si totiž pankreas (žľaza produkujúca inzulín) odpočinie (nemusí produkovať inzulín).

Zdravá zábava s priateľmi

Behať môže naozaj každý a aj tvoji priatelia. Zavolaj ich, aby si s tebou išli zabehať. Na čerstvom vzduchu sa totiž rozpráva oveľa lepšie ako niekde v bare. Uvidíš, že sa ani nenazdáte a už budete mať tréning za sebou. Ak už chodievaš s kamarátkou behávať častejšie, určite sa oplatí podať prihlášku na septembrový dm ženský beh. Je to najväčšia a najočakávanejšia udalosť venovaná ženám po celom Slovensku.

Cieľom tohto športového podujatia je podporiť všetky ženy v zmene životného štýlu. Nezáleží na tom, či si študentka, právnička, lekárka alebo matka. Aj ty sa môžeš po odbehnutí 4 alebo 10 kilometrových pretekov v srdci Bratislavy pýšiť fotkou s hashtagom #ajjasomrunningangel.

View this post on Instagram

dm ženský beh 2019 bude mať špeciálny hashtag #ajjasomrunningangel „Aj ja som Running Angel“ si bude môcť povedať ozaj každá z vás 🙋‍♀️ Každý pondelok vám ukážeme príklady žien, ktoré sú nielen úspešné vo svojej kariére a profesijnom živote, ale sú aktívne bežkyne a môžu byť príkladom a tou najlepšou inšpiráciou a motiváciu pre ďalšie ženy 👍 Možno by ste na prvý pohľad ani nepovedali, že v talári sudkyne, prísnom a decentnom oblečení policajtky či účtovníčky, ktorá sleduje daňové trendy alebo v učiteľskom kostýmčeku, všade sa môže skrývať bežkyňa 🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️ Buďte našimi bežeckými anjelmi aj vy, prihláste sa na http://bit.ly/dmZenskyBeh, podeľte sa s nami o vaše úspechy a napredovanie v behaní, označujte vaše instagramové príspevky #ajjasomrunningangel a posielajte nám fotky do facebookových komentárov 😉 Všetky "anjelice" čakáme na štarte 8. dm ženského behu 14. septembra 2019 😘 www.dm-zenskybeh.sk #bratislavamarathon #dmzenskybeh #ajjasomrunningangel

A post shared by Bratislava Marathon (@bratislavamarathon) on

Zlepšuje imunitu

Primerané zaťaženie organizmu behom zlepšuje a udržuje dobrú funkciu imunitného systému. Počas mierneho vytrvalostného zaťaženia sú bunky imunitného systému lepšie zásobené kyslíkom, čím sa zvyšuje ich funkčnosť. Vďaka dôkladnému okyslečeniu celého organizmu dokážeš efektívnejšie bojovať proti bacilom a infekciám z okolia.

Je lacný a dostupný

Behať môžeš prakticky vždy, všade a za každým okolností. Jediné, čo na to potrebuješ je vhodná obuv a primerané športové oblečenie. V porovnaní s cenou permanentky do fitka alebo na nejaké skupinové cvičenie je to ešte vždy cenovo najdostupnejší šport, ktorý prináša maximálny výsledok.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieFitness