pexels.com

Tak rýchlo ako sa začal váš vzťah, tak rýchlo aj skončil. Vtedy sa sama seba pýtala, že či je to správne rozhodnutie. Dnes vie, že bolo. Možno by jej to malo byť ľúto, ale nie je. Možno by mala ľutovať svoje rozhodnutia, ale neľutuje. Možno by sa mala chcieť ospravedlniť, ale nechce. Možno by sa mala chcieť vrátiť, ale to je tá posledná vec, ktorú by urobila. Možno by ti mala odpustiť, ale nejde to. Skratka bolo toho na ňu príliš. zdroj: unsplash.com

Možno ťa tieto slová bolia, ale je to tak. Možno to teraz čítaš a zraňuje ťa. Znovu. Ale ty si ju zranil stonásobne viac. Viem, bola to chyba vás oboch, ale ona si ju aspoň priznala. Zatiaľ čo ty si jej klamal priamo do očí. Znovu a znovu. Sľuboval a nedodržal. Kde sú teraz tvoje slová, že sa to nezopakuje? Kde sú teraz tvoje slová, že všetko bude v poriadku? Niekde na tej kope klamstiev, ktoré si pre ňu mal?

A keď o tebe počúva teraz? Úprimne? Je jej ťa ľúto. Klesol si až tak hlboko. Na samé dno. A ona si len kládla otázku, čo ak je to jej vina? Rozmýšľala nad tým deň a noc. Trápila sa. Áno, trápila. Dokonca sa chcela vrátiť k tebe, len aby si si nepokazil život. Ale nakoniec si uvedomila, že to bolo tvoje rozhodnutie. Tvoja zlá voľba. A ona  nemohla urobiť nič, len ti povedať, že to nie je správna cesta. Ale vybral si si sám.

A tak ťa teraz prosím aby si ju nechal ísť. Aby si konečne prestal všetkým vravieť, že si ju ľúbil. Aby si konečne prestal so všetkými tými klamstvami okolo vášho vzťahu. Aby si si konečne priznal, že to bola len hra. Hnusná hra, ktorú nevládala hrať spolu s tebou. Nevedela po tom všetkom pokračovať a predstierať, že sa nič nestalo.

Prosím ťa aby si ju konečne vypustil zo života. Aby si zabudol jej meno. Aby si prestal o nej vravieť hocikomu. Prestal ju spomínať v akejkoľvek súvislosti. Aby pre teba prestala existovať tak, ako si ty prestal existovať pre ňu.

zdroj: pexels.com

Postupom času to vidí inak. Počiatočná nenávisť k tebe nie aj až taká veľká ako bola. No stále ti nedokáže odpustiť. Iba na konci zistila, že ťa vlastne nepoznala. Veď ako by aj mohla. Poznali ste sa tak krátko. Áno, je jej ľúto tohto všetkého. Toho, ako si dopadol. Toho, ako ste dopadli. Toho, ako sa to skončilo. Stále ju to niekde v srdci trápi ale tak to už chodí.

A pomyslenie, že si teraz taký aký si pre ňu, ju zničuje. Možno si to len nahovára. Nahovára, že všetko spôsobila tým, že ťa nechala ísť. Že už nevládala pokračovať v tom zničujúcom vzťahu. Dnes je však šťastná, že je všetko tak ako má byť. A mal by si byť aj ty. Mal by si ju konečne nechať ísť. Možno si bol najlepší ako si to zvykol hovoriť, ale nie pre ňu.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieLife