Zmrzlina
Unsplash/Elza Kurbanova/Josh Pereira

Keď sa povie zmrzlina, vybaví sa ti sladká pochúťka, ktorá ťa osvieži v tých najhorúcejších dňoch. Možno si jej pojedla kopec počas predošlých týždňov, kedy našu krajinu sužovali veľké teplá.

Teraz ti ale predstavíme tie najzvláštnejšie príchute zmrzlín, ktoré by si možno nikdy neochutnala. Väčšinu z nich vyrábajú skôr v zámorí a zhrnuli ich portály Restaruantclicks a Mashed. A áno, ide skôr o slané pochúťky.

Najzvláštnejšie príchute zmrzlín

Homárová zmrzlina

Podľa Restaurantclicks ide o bežnú zmrzlinovú príchuť pochádzajúcu z Baru Harbor. Podávať sa začala už v roku 1988, pričom išlo iba o žart. Ide o základ vanilkovej zmrzliny a do neho sa primiešava maslo a čerstvé kúsky homára.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Eva (@evaprincess)

Med, jalapeño, uhorka

Túto príchuť by podľa portálu Restaurantclicks asi prijali tehotné ženy. Táto zmrzlina má sladký smotanový základ, chuť uhorky a medu, pričom sa do nej nakoniec pridajú čerstvé nasekané jalapeño.

Zmrzlina z údeného lososa

Podľa portálu Restaurantclick existuje veľa nápadov a receptov na zmrzlinu z údeného lososa. Niektorí používajú celého lososa, iní ho zase rozmixujú a zmes potom ešte zmiešajú s chrenom.

Syrová zmrzlina

Pre milovníkov syrov splnený sen. Táto zmrzlina sa vyrába z akéhokoľvek syra – od ostrého čedaru po smotanový syr. Kľúčom je použiť vaječné žĺtky, aby sa zvýšila krémovosť.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Kádár Katalin Imola (@makacska82)

Zmrzlina s karí príchuťou

Túto výraznú chuť môžeš skombinovať s kokosovou zmrzlinou a pridať pistácie alebo iné oriešky.

Káva, cesnakové bylinky a mandľové čipsy

Táto zmrzlina spája horkú kávu so sladkou čokoládou a bylinkovým cesnakom. Ide však o kombináciu, ktorá asi nie je dobrou voľbou v prípade, ak sa chystáš na rande.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieLife