Vedci potvrdili, že LÁSKA IDE CEZ ŽALÚDOK: Ktoré jedlo nás dokáže ROZVÁŠNIŤ?
DatingHovorí sa, že láska ide cez žalúdok. Teraz vedci a odborníci na výživu zistili, že to naozaj je tak. Správne jedlo a korenie môžu podnietiť produkciu hormónov a zvýšiť našu príťažlivosť. Od ustríc a čokolády až po čili papričky. Zisti, aké tajomstvá skrýva kuchyňa. Inšpiruj sa, ako jedlom aktivovať hormóny lásky a objav recepty, ktoré ti pomôžu zamilovať sa.
Čo by si mala jesť na stimuláciu hormónov šťastia a vášne? Vedecké štúdie dokazujú, že správny pokrm môže zvýšiť produkciu hormónov šťastia a dokonca aj hormónu lásky, oxytocínu.
„Zaraďte do jedálnička potraviny bohaté na vitamín B, vápnik a tryptofán, ktoré prispievajú k tvorbe serotonínu a melatonínu. Medzi tieto potraviny patrí ryža, kuracie a morčacie mäso, vajíčka, strukoviny, listový šalát, hrach, mliečne výrobky, orechy, mandle, čokoláda, banány, sezamové semienka a morské ryby,“ radí výživová špecialistka Jana Doležalová z kliniky Nutriadapt.
Prostredníctvom akých jedál vzniká láska a vášeň?
Ustrice
Ide o známe afrodiziakum, ktoré zvyšuje produkciu dopamínu, hormónu nerestí. „Ustrice obsahujú veľké množstvo zinku, ktorý je dôležitý pri tvorbe testosterónu. Zinok podporuje produkciu dopamínu, čo zvyšuje s*xuálne vzrušenie a prežívanie,“ vysvetľuje výživová špecialistka
Štipľavá láska
Čili korenie je jednoduchý spôsob, ako zvýšiť produkciu oxytocínu – hormónu lásky. „Jedlá okorenené čili stimulujú hormóny šťastia, pomáhajú nám byť viac uvoľnení a pripravení na lásku,“ tvrdí odborníčka.
Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.