Sloboda vo vzťahu? 5 jednoduchých rád, ako si ju udržať a nájsť rovnováhu

To, že máš partnera, neznamená, že sa musíš vzdať svojich túžob a snov. Sloboda je dôležitá aj vo vzťahu a mala by byť prirodzene súčasťou každého zdravého partnerstva. Pravá láska podporuje rast oboch, nielen jedného. Ako si teda zachovať nezávislosť a zároveň si budovať harmonický vzťah?

Tu je 5 tipov, ako nájsť rovnováhu medzi tým, aby si zostala sama sebou a zároveň zdieľala život s niekým, koho miluješ.

Na začiatku si určite hranice

Ak si na začiatku stanovíte jasné hranice, všetko bude jednoduchšie a menej komplikované. Otvorene komunikuj o svojich potrebách, ale nezabúdaj počúvať aj to, čo očakáva tvoj partner. Hranice sú kľúčové pre udržanie rovnováhy medzi osobnými túžbami a spoločným životom.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa ODZADU SK (@odzadu.sk)

Nezabúdaj na svoje záľuby

Láska nie je choroba ani väzenie, preto sa nikdy nevzdávaj toho, čo ťa napĺňa. Jedným z najlepších spôsobov, ako si udržať slobodu, je venovať sa tomu, čo miluješ. Čas na svoje záľuby a koníčky ti pomáha cítiť sa sebestačne a spokojne. Pamätaj, že byť vo vzťahu neznamená, že tvoj život skončil – naopak, môže byť ešte bohatší.

Socializuj sa a nezanedbávaj kamarátky

Niektoré ženy sa vo vzťahu uzavrú natoľko, že začnú zanedbávať kamarátky a prestanú chodiť von. Udržiavanie priateľstiev a sociálnych kontaktov je však kľúčové pre tvoju nezávislosť. Práve socializácia ti pomáha zachovať si základné veci, ako je sloboda a rovnováha v živote.

Neboj sa povedať nie 

Aj keď s tým mnohí majú problém, povedať „nie“ nie je nič zlé. Neboj sa odmietnuť, ak cítiš, že potrebuješ viac času na oddych alebo svoje záľuby. Tvoj život máš vo svojich rukách a nikto ti nemôže diktovať, čo je pre teba správne. TU nájdeš 5 krokov k tomu, čo ti dodá odvahu.

Maj svoje vlastné peniaze

Financie a nezávislosť sú kľúčovými prvkami osobnej slobody. Mať vlastné peniaze ti poskytuje väčší pocit kontroly nad svojím životom. Nikdy nevieš, čo sa môže stať, preto sa snaž byť pripravená postarať sa o seba.

Tak čo, cítiš sa vo vzťahu slobodná? 

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Dating