cvičenie

Nemusíš byť ranné vtáča, aby si sa zobúdzala s energiou. Správne cvičenie sa môže stať skvelým spôsobom, ako odštartovať deň. Krátky tréning ti dodá vitalitu, rozprúdi krv v žilách a podporí tvoj metabolizmus.

Ranné cvičenie prináša množstvo výhod a stojí za to ho vyskúšať. Ak chceš zo svojho dňa vyťažiť maximum, začni ho pohybom a dodrž týchto 5 tipov.

Správna rozcvička

Prvým krokom k dokonalému ránu je rozcvička. Začni s jemnými rotačnými pohybmi ramien, krku a trupu, ktoré podporia flexibilitu. Pridaj niekoľko jednoduchých drepov a preťahovanie, aby si uvoľnila stuhnuté svaly. Rozcvička je skvelý spôsob, ako sa pripraviť na cvičenie a znížiť riziko zranení. Dávaj si pozor na chyby pri cvičení, o ktorých sa dočítaš TU.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa ODZADU SK (@odzadu.sk)

Silový tréning

Do cvičenia môžeš zaradiť aj cviky na posilnenie svalov, ako sú klasické kľuky, plank či cviky na brucho. Tieto pohyby ti pomôžu budovať svalovú hmotu a zlepšiť vytrvalosť. Nemusíš im venovať veľa času, zopár opakovaní stačí, aby si začala vnímať pozitívne účinky.

Záverečné naťahovanie

Zameraj sa na preťahovanie stehien, chrbta a ramien, pretože tieto cviky ti dodajú potrebnú energiu na celý deň. Takto uvoľníš svaly a podporíš ich regeneráciu po tréningu. Tvoje telo sa uvoľní a budeš pripravená s úsmevom čeliť akýmkoľvek výzvam.

Dýchacie cvičenia pre sústredenie

Dýchanie zohráva významnú úlohu aj počas dňa. Skús si ráno dopriať pár minút na hlboké dýchacie cvičenia. Sadni si pohodlne, zatvor oči a zhlboka sa nadýchni nosom, potom pomaly vydýchni ústami. Tento jednoduchý rituál ti pomôže uvoľniť sa, zlepšiť sústredenie a pripraviť myseľ na celý deň.

Nezabudni na raňajky

Raňajky sú kľúčovým jedlom dňa, ktoré by si určite nemala vynechať. Po cvičení si najprv dopraj pohár vody a potom plnohodnotné jedlo. Zvoľ potraviny bohaté na bielkoviny, ovocie a celozrnné produkty – táto kombinácia ti dodá stabilnú energiu a prispeje k regenerácii svalov.

Čím skôr sa do tohto rituálu pustíš, tým ľahšie si ho osvojíš. Dopraj si ráno chvíľu pre seba a objav, ako ranné cvičenie môže zlepšiť tvoje fyzické aj psychické zdravie. Pamätaj, že tvoj život bude taký, aký si ho sama vytvoríš.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Fitness