Ako si vyhladiť vrásky

Vrásky sú večný strašiak, ktorému sa nevyhne ani jedna z nás. Kým niektoré ženy uvažujú o skalpeli, iné siahajú po kozmetických riešeniach. O kolagéne, ktorý má zázračnú moc, sa dozvieš viac po kliknutí SEM. Vitamín C a ďalšie účinné látky môžu byť tvojou novou tajnou zbraňou v boji proti tomuto prejavu starnutia. Pretože aj zlá noc dokáže zničiť našu pleť rýchlejšie.

Prečo vrásky vznikajú?

Medzi prvé signály starnutia patria vrásky na čele. Ide o línie, ktoré sa objavia po každom mračení či zdvihnutí obočia. Môže za to silná mimika, ale aj strata elasticity a vlhkosti pleti. Ale neboj, správna starostlivosť ťa pred nimi dokáže ochrániť. Základom je vyživenie pokožky správnymi látkami a pravidelnosť.

Zázračné ingrediencie na boj so starnutím pleti

Vrásky sa ti podarí vyhladiť aj vďaka kolagénu

Kolagén je kľúčovým stavebným kameňom našej pokožky, no s vekom jeho produkcia klesá. Riešením môžu byť doplnky a krémy, ktoré podporujú prirodzenú obnovu pleti.

Vitamín C

Tento vitamín je hviezdou medzi antioxidantmi. Nielenže chráni pleť pred škodlivými radikálmi, ale podporuje aj tvorbu kolagénu. Výsledkom je vyhladená pleť, zjednotený tón a žiadne pigmentové škvrny.

Pomôcť môže aj kyselina hyalurónová

Hydratácia je alfa a omega mladistvého vzhľadu. A práve kyselina hyalurónová dokáže zadržiavať vodu, čím dodáva pleti plnší vzhľad. „Vedecký pokrok umožnil efektívne začleniť kyselinu hyalurónovú do množstva produktov, od krémov až po doplnky stravy,“ potvrdzuje Katarína Demetriou z Pharma MKL.

Ako si vyhladiť vrásky
zdroj: Pexels/cottonbro studio

Retinoidy a peptidy

Tieto látky sú hotovým zázrakom v boji proti starnutiu. Retinoidy zlepšujú obnovu buniek a redukujú vrásky, zatiaľ čo peptidy stimulujú tvorbu kolagénu a elastínu.

Ako predchádzať strašiaku menom vrásky?

Hydratácia

Voda je elixírom života. To platí aj pre našu pleť. Používaj produkty s kyselinou hyalurónovou alebo ceramidmi, ktoré viažu vlhkosť a vyhladzujú vrásky.

Ochrana pred UV žiarením

Slnečné lúče sú najväčším nepriateľom. Používaj opaľovacie krémy s SPF a chráň svoju pokožku pred predčasným starnutím. Podľa nášho prieskumu je TENTO najúčinnejší.

Používanie tonika

Tonikum dokáže vyrovnať pH pokožky a zmenšiť póry. Pripraví pleť na príjem výživných látok z ďalších produktov.

Letné beauty osvieženie
zdroj: Pexels/Polina Kovaleva

 

Vrásky pomáhajú vyhladiť aj anti-age produkty

Krémy a séra proti starnutiu môžu obsahovať kyselinu hyalurónovú, kolagén, peptidy a vitamíny. Katarína Demetriou upozorňuje, že kvalitné produkty by mali byť čo najprirodzenejšie, bez škodlivých konzervantov.

Ak budeš nasledovať tieto rady, máš vysokú šancu udržať svoju pleť mladistvú a pružnú bez toho, aby si musela podstúpiť chirurgické alebo estetické zákroky. Stačí dať pleti to, čo potrebuje – hydratáciu, ochranu a výživu.

Zdroj: Tlačová správa, Katarína Demetriou z Pharma MKL

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Beauty