Mýty o intímnom živote

Hrátky s partnerom sú prirodzenou a dôležitou súčasťou našich životov. No aj napriek tomu existujú mýty či nepravdivé informácie, ktoré nás často vedú k zbytočným obavám alebo k nereálnym očakávaniam. Preto ti opíšeme 7 z nich, ktorým by si okamžite mala prestať veriť.

Či už si v dlhodobom vzťahu, alebo práve začínaš niečo nové, je treba vedieť, čo je pravda a čo len mýtus. Prinášame ti najčastejšie mýty o intímnostiach, ktorým by si mala prestať veriť, aby si si svoj život mohla užívať bez zbytočných predsudkov.

Mýty o hrátkach v posteli

1. Vždy by to malo byť dokonalé a ako z filmu

Jeden z najrozšírenejších mýtov je predstava, že milovanie by malo byť vždy dokonalé, vášnivé a ako vystrihnuté z romantického filmu. Pravda je, že realita môže byť úplne niekde inde. Nie vždy všetko vyjde podľa plánu, a to je úplne v poriadku.

Skús sa s partnerom sústrediť na vzájomné spojenie a intimitu, nie na predstavy o dokonalosti. V skutočnosti je každý takýto moment jedinečný, a práve nedokonalosti ho robia autentickým či skutočným.

2. Ak máte dobrý vzťah, vždy by to malo byť super

Aj vo vzťahu, kde panuje láska a porozumenie, môže byť s*x niekedy menej vášnivý alebo zriedkavejší. To však neznamená, že niečo nie je v poriadku. Stres, únava, zdravotné problémy alebo zmeny nálady, to všetko ovplyvňuje váš intímny život. Kľúčom je hovoriť o svojich potrebách a nezanedbávať ani úprimnosť. Každý vzťah má svoje vzostupy a pády, a to platí aj čo sa týka hrátok v posteli.

Milovanie a intímne hračky
zdroj: Pexels/Ron Lach

3. Muži chcú intímnosti vždy a všade, zatiaľ čo ženy menej

Tento stereotyp často vytvára tlak na obe strany. Mužov, ktorí sa môžu cítiť zle, ak nemajú chuť, a ženy, ktoré sa považujú za menej iniciatívne.

Pravda je, že libido je veľmi individuálne a nezávisí od pohlavia. Každý má svoje vlastné potreby a túžby, ktoré sa môžu meniť v závislosti od mnohých faktorov. Nemusíš sa cítiť vinná, ak práve nemáš náladu, a rovnako tak nemusí byť prekvapením, ak ju nemá tvoj partner. To isté si myslí aj s*xpertka. Jej odborný názor si môžeš prečítať po kliknutí SEM.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Dating