Zlepšiť pamäť

Odstránenie šminiek pred spaním patrí do základnej rutiny každej ženy. Niekedy sa môže stať, že sa zabudneš odmaľovať, pretože pracuješ nočné smeny alebo si unavená, chorá a podobne, no mala by si dbať na väčšiu starostlivosť. Nikdy nechoď spať s make-upom, pretože ti to spôsobuje týchto 5 problémov. 

Toto je 5 vecí, ktoré sa dejú s tvojou pleťou po nezodpovednom vyčistení či zabudnutí. Nezabúdaj na to, že skincare musíš mať na 1. mieste.

Tvoja pleť nedýcha

To, že tvoja pokožka s make-upom nedýcha, je známe azda každej z nás. Počas noci sa ti upchávajú póry, ktoré sa časom zväčšujú, a teda môžu pôsobiť viac viditeľné ako v bežné dni. Na tvojej tvári zostávajú nečistoty, ktoré vedú k ich upchávaniu, čo spôsobuje tvorbu čiernych bodiek a akné.

Urýchlené starnutie

Predstav si, že v noci sa neosprchuješ a pôjdeš spať smradľavá a neumytá. Keď sa ráno zobudíš, stále nebudeš voňavá, a to isté platí aj s líčením. Ak si večer nedáš dole make-up a pôjdeš s ním spať, ráno budeš celá dolepená a zašpinená od šminiek. Keďže takáto pleť nedýcha, tvoria sa na nej vrásky, a tým pádom zbytočne starneš rýchlejšie.

spať s make-upom
zdroj: Instagram/erasecosmeticsofficial

Špinavé obliečky

Možno nejde priamo o tvoju pleť, no tým, že si nedáš dole make-up, škodíš nie len svojej pokožke, ale aj obliečkam, ktoré sa zašpinia. Chceš vyzerať ako Barbie a posunúť svoje líčenie na vyšší level či úroveň? V našom článku TU sa dočítaš o 5 tipoch.

Nedostatočná regenerácia pleti

Make-up bráni prirodzenému procesu regenerácie, ktorý sa odohráva v noci. Počas spánku sa koža obnovuje, no ak sa na nej nachádzajú šminky, môže sa tento systém narušiť, čo koniec-koncov vedie k unavenej a poškodenej pleti.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa ODZADU SK (@odzadu.sk)

Infekcia či zapálenie očí

Predstav si, že zaspíš s neodlíčenými očami a maskara ti bude počas celej noci odpadávať do oka. Takéto situácie sa nestávajú často, no človek s citlivou kožou či očným priestorom môže dostať infekciu kvôli prítomným baktériám.

Pamätaj, nikdy nechoď spať s make-upom, ak chceš mať zdravú a žiarivú pleť. Zanedbávanie tohto kroku môže viesť k vážnym kožným problémom, ktoré môžu ovplyvniť tvoj vzhľad.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Beauty