Turistika na Slovensku
Instagram/thisisslovakia,Pexels/Gantas Vaičiulėnas

Ak patríš k milovníčkam pohybu a zároveň rada tráviš čas na čerstvom vzduchu, jarná turistika je ti určite veľmi blízka. Je dosť možné, že ti už dochádzajú nápady, kam sa na takúto prechádzku vybrať. Tieto 4 miesta si už navštívila? 

Turistika je pohybom, pri ktorom sa snažíš neustále meniť miesta, na ktoré sa vyberieš. Existujú však aj overené tipy, ktoré ťa dokážu vždy prekvapiť. Na jarnú turistiku sa vyber na jedno z týchto 4 miest.

1. Vysoké Tatry

Turistickým klenotom sú u nás určite Vysoké Tatry. Ak máš našu prírodu naozaj rada, pravdepodobne ich už máš celé prechodené. Čo ale ak až taká zdatná nie si a s turistkou len začínaš? Ak sa v horách nepohybuješ dlhé roky alebo chceš vybehnúť len na nenáročnú prechádzku s kamoškou či frajerom, klikni SEM. Áno, aj vo Vysoký Tatrách nájdeš nenáročné a dostupné miesta s krásnou prírodou.

Štrbské pleso
zdroj: Pixabay/Simy27

2. Vodopády

Jarná turistika sa spája aj s nádhernými vodopádmi. Šum vody ťa dokáže upokojiť viac, ako si myslíš a chvíle strávené v tichosti pri vodopáde sú na nezaplatenie. Ak si odvážna a na jarnú turistiku sa vyberieš už v teplejšom období, čo tak skúsiť aj kúpanie vo vodopáde? Pri otužovaní si však dávaj pozor na svoje zdravie a nezačínaš hneď rýchlo.

Medzi najkrajšie slovenské vodopády patria určite Lúčanský, Starohutský, Šútovský, Kmeťov či Dúhový.

Slovenský vodopád
zdroj: Pixabay/LubosHouska

3. Jaskyne

Na jarnú turistiku počas teplejších mesiacov sú výborným miestom aj jaskyne, kde sa na chvíľku schladíš. Nájdi si však také, ku ktorým budeš mať pred sebou aj nejakú tu prechádzku.

Aspoň raz v živote by si mala navštíviť tie najznámejšie ako sú Demänovská jaskyňa slobody, Demänovská ľadová jaskyňa, Dobšinská ľadová jaskyňa, Gombasecká jaskyňa alebo Domica. Tak čo, v koľkých z nich si už bola?

4. Hojdačka v prírode alebo vyhliadka

Ak miluješ výhľady na krásnu prírodu, mala by si túto jar navštíviť aj jednu zo slovenských hojdačiek v prírode. Skvelou voľbou sú takisto vyhliadky a vyhliadkové veže, ktorých máme na Slovensku neúrekom.

Okrem pastvy pre oči zažiješ na týchto miestach aj neskutočný pokoj. Rozhovor s kamarátkou či priateľom je na týchto miestach balzamom pre dušu. S frajerom si tu užijete takisto nezabudnuteľnú romantiku.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa This is SLOVAKIA 🇸🇰 (@thisisslovakia)

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Cestovanie