Kontrola vo vzťahu

Kontrola vo vzťahu vie byť veľmi deštruktívna a lásku skôr či neskôr úplne zničí. Zvykneš to robiť svojmu partnerovi aj ty? Ak na teba sedia tieto 4 znaky, znamená to, že tvoje obavy sú už cez čiaru a preháňaš to s tým. 

Snažíš sa ho izolovať od rodiny a kamarátov

Natoľko ťa hnevá to, že tvoj muž môže a chce tráviť čas s niekým iným okrem teba, že sa ho snažíš doslova izolovať od jeho rodiny a kamarátov. Dokonca na nich môžeš aj veľmi žiarliť a myslíš si, že sú schopní vám nejakým spôsobom pokaziť vzťah. Kvôli tomu, že mu zakazuješ baviť sa s ľuďmi, ktorí sú pre neho dôležití, môže sa tvoj partner veľmi sklamať v tebe a vo vašom vzťahu.

Zúčastňuješ sa všetkých jeho plánov

Prehnané želanie kontrolovať svojho partnera častokrát znamená to, že si na ňom závislá, strácaš sa v ňom a na svoj život úplne zabúdaš. A nedajbože, aby si tvoj partner naplánoval niečo bez teba, hneď je zle. Chceš sa zúčastňovať všetkých jeho plánov a nevieš si predstaviť, že by vôbec chcel niekam ísť aj bez teba.

Vždy chceš vedieť, kde sa nachádza

Takto sa prejavuje tvoja nedôvera voči nemu. Máš pocit, že pokiaľ nevieš, kde sa práve nachádza, tak nad ním nemáš kontrolu a to znamená, že si môže robiť čokoľvek. A to teda nechceš. Môžeš mu často volať, písať smsky a dokonca si od neho pýtať fotky alebo videá, aby si vedela, kde sa momentálne nachádza.

Nútiš ho, aby sa cítil vinný

Pretože si môžeš reálne myslieť, že on ťa svojím správaním núti kontrolovať ho. A robíš všetko pre to, aby si to uvedomil, prestal to robiť a ospravedlnil sa ti. A pritom tvoj partner jednoducho chce žiť svoj normálny život. Preto sa neskôr môže cítiť vinný úplne za každý svoj krok, ktorý sa ti nejakým spôsobom nepáči a bude sa báť urobiť čokoľvek, čo ťa môže nahnevať.

V tomto našom článku sa dočítaš o tom, či je kontrola partnerovho mobilu v poriadku alebo tak narúšaš jeho súkromie. 

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Dating