Manželstvo po svadbe

Väčšina žien túži už od detstva po princovi na bielom koni, za ktorého by sa vydali. Manželstvo ale nie je automaticky zárukou šťastného, romantického a naplneného vzťahu, na čo sa veľmi často zabúda. Niekedy býva dokonca preceňované a najčastejšie k tomu dochádza z nasledovných dôvodov.

Na manželstve, samozrejme, nie je nič zlé, ale nemalo by sa brať ako niečo, čo zachráni nefunkčný vzťah. Dobre si treba premyslieť, za koho sa chceš vydať, pretože nie vždy sa to naozaj podarí. Najväčší pozor si dávaj na nasledovné veci.

Manželstvo nerovná sa láska

Ak sa vezmete, neznamená to, že sa začnete zrazu milovať alebo že sa vaša láska znásobí. Pokiaľ to medzi vami neklapalo predtým, svadba to nezachráni. Práveže bude oveľa náročnejšie opustiť ho a priznať si, že pri ňom necítiš to, čo by si mala.

Nevesta a ženích v objatí
zdroj: Unsplash/Elvis Bekmanis

Manželstvo nerovná sa šťastie

Keď sa za niekoho vydáš, neprinesie ti to automaticky šťastie. V manželstve ti môže chýbať viacero vecí, kvôli ktorým nebudeš šťastná. Predstav si stovky až tisícky žien, ktoré sú doma ignorované alebo týrané. Myslíš si, že sa cítia spokojne len preto, že sú niekoho manželkou?

Manželstvom sa snaha nekončí

Mnohé dvojice si myslia, že keď sa vezmú, už sa viac nemusia snažiť a o vzťah bojovať. A to je jedna z najväčších chýb, pretože o to skôr padnete do stereotypu a začne sa to kaziť. Aj zosobášené páry musia neustále pracovať na tom, aby im spolu bolo dobre. Bez toho to jednoducho nejde.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieDating