Muž bozkáva ženu na čelo

Šok. Sklamanie. Smútok. Výčitky. Bolesť, ktorú cítiš aj fyzicky. Ak si ty tou, ktorá dostala nečakané „kopačky“ od muža, ktorého stále miluje, zrejme sa z toho budeš ešte dlho po rozchode spamätávať. Je to v poriadku, nedá sa toto obdobie len tak preskočiť. No to neznamená, že to tak bude večne.

Nezáleží na tom, ako dlho ste boli spolu, ani na tom, aké hlboké city k nemu si prechovávala. Jednoducho, keď stratíme niekoho, na kom nám záleží (a o to viac, ak je to nečakané), niekoho, kto pre nás predstavuje bezpečný prístav, je to, akoby sme sa naozaj dostali na dno. Od toho momentu na nič iné nebudeš myslieť.

Dvojica sa bozkáva pri západe slnka
zdroj: Pexels/Snow White

Po rozchode je to len o ňom

Nebudeš ho môcť dostať preč zo svojich myšlienok. Každé ráno budeš vstávať s pocitom, že sa ti nechce žiť, a každý večer zaspávať s miliónom otázok. Prečo sa to stalo? Čo si urobila zle? Ako by sa to dalo vrátiť? Začínaš sa obviňovať, aj keď to tvoja chyba nebola. Smútok sa prejaví v slzách, ktoré ti tečú po tvári. No každým dňom ich bude menej.

Ak máš chuť len tak ležať v posteli, tak lež. Chceš kričať? Tak krič! Ale nedovoľ, aby si do toho upadla viac, než je pre tvoju dušu a jej vyliečenie potrebné. Až ti zo srdca padne ten najväčší kameň, vstaneš, nadýchneš sa a pochopíš, že toto nebol koniec tvojho života. Práve naopak. Začína sa nová kapitola. Od bývalého sa ťažko odpútava, no nie je to nemožné.

Žena sa opiera o muža
zdroj: Unsplash/Roberto Nickson

Po rozchode si každá z nás musí prejsť určitými fázami, ktoré sú jeho súčasťou. Nezáleží na tom, ako sa s ním vyrovnávaš, dôležité je, aby si mala na pamäti jednu vec. Musíš si touto bolesťou prejsť a vedieť, že to o chvíľu pominie. Po každom daždi predsa vykukne slnko. A po každom zlomenom srdci sa nájde niekto, kto ho vylieči.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieDating