Pár manželov
Pexels/Min An

Manželský život nie je jednoduchý, ale stojí za to. Pokiaľ by jednoduchý bol, každý by sa vo vzťahu sobášil a plodil deti. Bohužiaľ, manželstvo so sebou prináša okamihy, ktoré sú príjemné, ale aj tie menej potešujúce. Nie každý ich ustojí, preto sa môže dvojica často ocitnúť pred dverami súdnej siene s témou rozvodu. Ako zachrániť krachujúce manželstvo?

Toto sú 4 kroky, ktoré sú nevyhnutné pre to, aby všetko fungovalo a bolo opäť v harmónii. Možno sa ťa táto téma ešte bytostne nedotýka, ale v budúcnosti ti môžu tieto slová pomôcť.

Nauč sa rozumieť pocitom

Pokiaľ sa tvoje manželstvo ocitne na pokraji zrútenia, je normálne, že sa cítiš smutná, nahnevaná alebo frustrovaná. Dôležité však je, aby si vedela rozlíšiť, kedy sa ako cítiš a čo ti pomôže na upokojenie.

Taktiež by si sa mala naučiť povedať partnerovi o svojich pocitoch, aby vedel, ako sa cítiš. Ako ti môže pomôcť, keď nebude vedieť s čím? Daj si na emóciách záležať, lebo z veľkej časti sú podstatné pre ďalšie fungovanie.

Nevesta a ženích
zdroj: Pexels/Алекке Блажин

Ustúp

Ak tvoj manžel navrhol rozvod ako prvý, je dosť pravdepodobné, že ty ho ešte miluješ. Čo urobíš? Upokoj svoje hormóny a ustúp. Prenasledovať partnera, prosiť ho o druhú šancu a snažiť sa ho dotlačiť k stretnutiu, všetko ešte zhorší.

Čím viac na neho budeš tlačiť a prenasledovať ho, tým viac od seba budeš odháňať a dávať mu signál, že nie si pre neho tá pravá. Ešte pred definitívnym koncom ustúp a daj mu priestor na to, aby si všetko utriedil a rozhodol sa bez zbytočných ceremónií. Vďaka tomu ťa možno ešte zoberie na milosť.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Dating