Muž a žena sa bozkávajú
Pexels/cottonbro

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Láska je zvláštna. Je to ten najkrajší pocit na svete, po ktorom túži každá z nás. A zároveň dokáže byť aj tým najbolestivejším, aký môžeme zažiť. Vie dávať, ale aj brať. Vyčariť úsmev, no i slzy. V jednej chvíli ťa spraví najšťastnejšou na svete, v tej druhej padneš na úplne dno. Nuž, vzťahy bývajú komplikované. A všetky zažijeme nie len ten dobrý, ale aj ten najhorší vzťah.

Čo ti ako prvé napadlo pri posledných dvoch slovách? Aký je podľa teba najhorší vzťah? Ten, ktorý ti zlomil srdce a dal zbohom? Alebo ten, ktorý ťa dusí, aj keď neodišiel? Hádky, nepochopenia, týranie, … existujú desiatky dôvodov na to, aby ťa láska spravila nešťastnou. A niekedy z teba urobí nie len to.

Občas sa z teba stane zúfalá chuderka

Láska nás dokáže zmeniť. Vie nás prinútiť robiť veci, ktoré by sme nikdy nerobili, hovoriť slová, ktoré sme ešte nikdy z úst nevypustili. Aj z toho najsilnejšieho človeka sa stane na chvíľu slaboch. Trpezlivý príde o nervy a tvrdohlavý stratí argumenty. A ty, žena, ktorá mala hlavu vždy hore, sa zrazu budeš cítiť ako chuderka, ktorá sa musí niekomu doprosovať. Keď ti tvoj vyvolený lásku neopätuje vôbec, či keď do vzťahu nedáva ani polovicu z toho, čo ty.

Ak by sme mali povedať, ktorý je ten najhorší vzťah, potom by ten, v ktorom musíš prosiť o pozornosť, bol niekde na vrchole rebríčka. Je to skľučujúci a veľmi smutný pocit, keď netúžiš po ničom inom, len byť milovaná, no napriek tomu, že by si si to zaslúžila, sa tak nestalo. Ešte horšie je, ak si v dlhodobom vzťahu s týmto vedomím.

Nie len ty máš byť tá, ktorá musí pre lásku niečo obetovať. To platí aj pre neho. Vzťah je o vás dvoch, všetko pekné sa má násobiť a to škaredé deliť. Nemôže jeden ľúbiť viac ako ten druhý. Keď tvoje srdce túži po tých maličkostiach, ktorými ťa partner presvedčí o svojich citoch, tak ich musíš dostať. Ak sa kvôli tomu cítiš zle, ak máš pocit, že prosíš o niečo, čo neprichádza, nie je to v poriadku. Už sa viac prestať ponižovať. Ten, ktorý ťa naozaj miluje, by to nikdy nedovolil.

Buď ti dá všetko alebo nič. Rovnako ako aj ty jemu. 

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieDating