instagram.com/katerinandyinon

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nie je žiadnym tajomstvom, že ženy sú k sebe oveľa viac sebakritickejšie ako muži. Na svoje telo sa často pozeráš s pokriveným pohľadom, čo všetko by sa dalo na tebe vylepšiť, porovnávaš svoje krivky a nedokonalosti s inými ženami. Hľadáš lepší uhol na fotku, aby ti nebolo vidno bruško, plnšie stehná, alebo si dokonca upravuješ pleť vo photoshope, aby si zakryla všetky svoje jazvy. 

Tieto “komplexy“, ktoré zo seba častokrát mávame sú však len v našej hlave a nikto iný tieto veci na nás ani nevníma. Vždy keď máš podobne škaredé myšlienky a samú seba podkopávaš a robíš si zle, nie len po psychickej stránke, ale aj po fyzickej, spomeň si na to, že keď ideš po ulici nepozeráš sa na ženy a nehodnotíš ich mínusy.

Zaujmú ťa skôr jej kvality. Plné pery, dlhé vlasy, dobrý štýl, nádherný úsmev a iné. Nevnímaš to, či má väčšie bruško. Pretože možno žiadne nemá, ale ona tak ako ty, tiež stojí pred zrkadlom a trápi sa kvôli nejakému svojmu nedostatku. 

Túto sebakritiku často zdieľame aj s partnerom, ktorý väčšinou odpovie, že si pre neho tá najkrajšia. Toto je to čaro. Nie, nie je to len zdvorilá veta, aby ťa odbil a neurazil. Čaro mužského sveta a vnímania žien je to, že sa na teba pozerajú ako na celok. Tvoj partner totižto pozná všetky tvoje vlastnosti, vie o tvojich zlozvykoch, ale aj zvyklostiach. Pozná každý centimeter tvojho tela, a ak ťa naozaj miluje, vidí ťa ako jednu dokonalú osobu, ktorú zbožňuje. 

Ty sa zameriavaš na svojom tele len na nedokonalosti, on sa zameriava na tvoje krásne oči, v ktorých vidí každý jeden tvoj pocit, zameriava sa na pery, ktoré tak rád bozkáva, na tvoje telo, ktoré musí zvládať ťažké chvíle počas menštruácie, tehotenstva či aj v bežných dňoch. Pozerá sa na teba ako na silnú osobu, ktorá vedie domácnosť, varí, pečie, upratuje, zarába, a hlavne miluje. Tvoj partner tie chyby, ktoré vidíš ty, pre ktoré sa trápiš a myslíš si, že ťa pre ne možno miluje menej, nevidí. Muž nevidí ani zastrčený kečup v chladničke, keď ho má rovno pred nosom. 

To, čo si o sebe myslíš, nie je to, ako ťa vidia ľudia. Si krásna osoba, ktorá si musí uvedomiť jednu dôležitú vec. To, čo ty pokladáš za chybu, iné baby berú ako prednosť, a to prečo sa ty trápiš, to muž nevidí. Všetko je to len o tom ako vnímaš ty samú seba. Začni dnes. Postav sa pred zrkadlo, pozri na tie veci, ktoré na sebe miluješ, začni ich chváliť a na iné zabudni. Pracuj na sebe, ale viac sa chváľ, aj svoje schopnosti, činy, prednosti a nedokonalosti na tele. 

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieDating