instagram/dabanddazzlewithp

Na tvojej pleti môžeš krásne vidieť, v akom stave je tvoje telo. Keď ho kŕmiš nezdravou stravou, bude aj tvoja pleť zhoršená. Naopak, ak mu dodáš potrebné živiny, budeš mať bezchybnú tvár. Máš iba jedno telo a je len na tebe, ako sa o neho budeš starať.

Podľa pleti si vieš odpozorovať tieto zdravotné problémy.

Akné na lícach

Akné na lícach značí problémy s pľúcami. Objavuje sa najmä vtedy, ak si astmatička, alebo ak máš na nejaké potraviny intoleranciu. Mala by si na jar používať krém s ochranným faktorom a chrániť sa pred slnkom. Jesť by si mala celozrnné výrobky, veľa rýb a určite sa vyhni vyprážaným jedlám.

zdroj: instagram/madamelena_

Akné na brade

Keď sa ti tvorí akné často v oblasti brady a sánky, môžeš mať v tele veľa cukru. V niektorých prípadoch sa môže jednať o hormonálnu nerovnováhu, alebo o iné ženské problémy, ktoré treba jednoznačne riešiť. Mala by si sa zamerať na jedlá s obsahom živých kultúr, vyradiť veľmi sladké ovocie (sladkosti celkovo) a jesť minimálne raz do týždňa brokolicu.

Akné na čele

Výskyt akné na čele ti pripomína, že by si nemala jesť toľko veľa mastných a nezdravých jedál. V častých prípadoch môže toto akné značiť problémy s trávením a žalúdkom. Mala by si obmedziť fastfood, cukry a do svojho jedálnička zaradiť viac ovocia a zeleniny.

Akné na nose

Ak sa ti tvorí akné na nose, môžeš mať vysoký krvný tlak. Taktiež to môže predpovedať prichádzajúcu chrípku. Zaraď do svojho jedálnička viac vitamínu C, mäso a pri sprchovaní skús nepoužívať teplú vodu.

zdroj: Unsplash/Lethicia Matos

Akné na chrbte

Akné na chrbte ti naznačuje, že máš na niečo alergiu. Mala by si sa vyhnúť parfumovaným pracím práškom, nepoužívať silné vône a nosiť by si mala iba bavlnené oblečenie. V noci by si mala spať minimálne 8 hodín a taktiež by si mala mať bavlnené obliečky.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Beauty