Photo by instagram.com/whywetravel_sk

Karina a Martin – WHY WE TRAVEL . Dvaja mladí ľudia, ktorí si plnia sny skutočne a začali cestovať na plný úväzok. Dali v práci výpoveď a založili si cestovateľský blog spolu s instagramom, kam pridávajú svoje postrehy z ciest a naozaj krásne fotky.

View this post on Instagram

⚡️ WHAT’S YOUR FAVORITE PART OF THE DAY? ⚡️ .. .. • ENG BELOW • .. .. Aká je vaša obľúbená časť dňa? 🥰 prvé, čo by napadlo mňa (Karinku) sú chvíle, kedy sme spolu a papáme 😂🤦🏻‍♀️ žartujem 🤪 máme radi slow produktívne skoré rána, ale nie často sa dokopeme k tomu vstať tak skoro 🤷🏻‍♀️ toto ráno sme v #mundukmodingplantation vstali o 5:30 a tento východ slnka bol nádherný! 🥰 toto však boli iba odrazy, pretože na tejto strane býva západ, ktorý je vraj ešte lepší! My sme ale nemali šancu ho vidieť ani jeden večer, lebo pršalo a bolo pod mrakom 🌧 rozhodne sa sem budeme musieť vrátiť a vychutnať si to 😍 a ešte mi napadlo, tento bazén patrí medzi top 10 infinity bazénov na svete 😱🤩 výhľad stál rozhodne za to ❤️ aká je teda vaša obľúbená časť dňa? 🌸 .. .. 🇬🇧 What’s your favorite part of the day? Karinka would say it’s all the time we spend together or maybe when she is eating 😂 I am kidding 😊 this morning at @mundukmodingplantation we woke up very early 🤩 it was just us in the swimming pool at 6am and we really enjoyed the sunrise 🌅 however, we could only see the reflections from the other side as this pool is the best place for sunsets ever 🤩 ❤️ did you know it is consider as one of the best 10 infinity pools in the world? 🙏🏻 we did not 🙈… anyway, can you imagine waking up early in order to have a place to yourself? 🌸 .. .. 📍@mundukmodingplantation

A post shared by KARINA ♡ MARTIN | TRAVELCOUPLE (@whywetravel_sk) on

Sú to spolužiaci zo základnej školy, ktorým ani nenapadlo, že jedného dňa skončia spolu. No osud to chcel práve takto. Keď sa škola skončila, ich cesty sa rozdelili a každý išiel študovať to, čo ho bavilo. Stretli sa o pár rokov neskôr v Karininej rodnej dedine, kedy obaja domov docestovali zo zahraničia.

Karina bola na Erasme v Prahe a Martin žil v Anglicku. Vtedy si uvedomili ako ich to k sebe ťahá. Keďže obaja milujú cestovanie, mali si o čom písať a ich konverzácie sa zo dňa na deň prehlbovali. Karina potom znovu odišla na Erasmus do Prahy. Ich vzťah na diaľku bol najprv kamarátsky, no keď za ňou Martin priletel a pobozkal ju, vedeli, že to zvládnu.

Keď je snaha na obdivoch stranách, vždy to dopadne dobre. Karina a Martin sú toho živým príkladom.

Ich vzťah nabral na vážnosti v roku 2018, keď sa zasnúbili. O rok na to mali svadbu a už im absolútne nič nebránilo v tom, aby dali v práci výpoveď a boli travel blogermi na plný úväzok.

A ako ich nápad vznikol? Počas jednej dovolenky na Santorini, odkiaľ majú naozaj profesionálne fotky, im pribudlo vyše 5000 followerov. Motivácia a chuť cestovať bola v tom momente obrovská a povedali si, že to skúsia.

Fotky z ciest odvtedy pridávajú častejšie, snažia sa o pekný dizajn a štýl fotiek, striedajú to – niečo je autentické a neplánované, inokedy je niečo veľmi plánované. V mnohých veciach by mohli konkurovať zahraničným cestovateľom, ktorí sa tejto práci venujú pár rokov. Hoci sú v tejto oblasti tak povediac noví, rýchlo zbierajú skúsenosti, informujú sa a snažia sa každý deň zlepšiť.

Napriek tomu aká je situácia vo svete, od cestovania ich to neodrádza. „Máme v pláne cestovať do júna po Ázii a potom sme chceli cestovať polroka po Európe, avšak všetko sa ukáže od vývoja, postupnej liečby a vážnosti koronavírusu,“ hovorí Karina.

View this post on Instagram

⚡️ HOW CORONA VIRUS AFFECTED OUR PLANS ⚡️ .. .. • ENG BELOW • .. .. Celú situáciu okolo Koronavírusu sme doteraz vnímali takto – sme mladí, zdraví a ak podchytíme včas príznaky chrípky, máme takmer 100% šancu sa vyliečiť. Na turistické miesta chodíme krátko po východe slnka, aby sme sa vyhli davom, ruky si často dezinfikujeme, denne jeme ovocie aj zeleninu. Neberieme to na ľahkú váhu… a robíme všetky preventívne opatrenia, aby sme sa vírusu vyhli… asi je však čas si priznať, že vírus tu ešte nejaký čas bude a treba mu venovať pozornosť. Dnes sme museli vyletieť z Indonézie, lebo naše 30-dňové víza, ktoré sú zadarmo, zajtra expirujú. Keďže sme malo nočný let, hneď prvým letom sa vraciame späť. Avšak, na vstup do Indonézie potrebujete lístok von. Tak sme si krátko pred odletom kúpili letenky na Filipíny… dlho sme o nich snívali. Po prílete do Singapuru sme zistili, že pár hodín potom, ako sme si kúpili letenky, bol vo Filipínach vyhlásený travel ban a letiská sa zatvárajú. Takže… som zvedavá ako sa to celé ešte vyvinie a upraví… A ešte takto… najskôr som si myslela, že situácia na Slovensku je prehnaná, avšak, opatrenia, ktoré zaviedli uznávam, lebo si myslím, že keby sa nezaviedli, Slovensko by nemalo ďaleko od toho, aby skončilo ako Taliansko …súdim podľa faktov, kde ľudia zatajujú svoje talianske výlety či berú zavretie škôl ako prázdniny a chodia na rodinné lyžovačky. Ak nemusíte, necestujte. Užite si čas doma a rodinou. My sa aktuálne cítime bezpečnejšie v Ázii… uvidíme čo prinesie budúcnosť. Všetkým nám prajem pevné zdravie a veľa porozumenia voči ostatným. Pomáhajme si, nebuďme egoisti a budme zodpovední. .. .. 🇬🇧 The situation is serious and we don’t wanna intend to deal with it… however, i wonder… how has corona virus affected your plans? today we had to fly out of Indonesia as our 30 days free visa expires tomorrow. 🙈 that being said, we had to buy a fly out ticket from Indonesia in 1 month (you need this to enter the country). we bought a ticket to cebu (Philippines) in the afternoon but after we landed in Singapore in the night, we found out that Philippines has been locked down with a travel ban. 🙁 *continues in comments*

A post shared by KARINA ♡ MARTIN | TRAVELCOUPLE (@whywetravel_sk) on

Snažia sa na celú situáciu pozerať realisticky, sú zdraví a mladí, ich imunita je silná a ak chorobu podchytia v jej začiatku, vyliečia sa. Robia všetko pre to, aby ich vírus obišiel – často si umývajú ruky, používajú čistiaci gél a jedia veľa zeleniny.  Po prechode cez letiská nosia rúška, na turisticky zaujímavé miesta chodia skoro ráno, kedy turistov stretávajú minimálne.

Cestovanie je ich vášeň, vďaka ktorej majú šťastný a naplnený život. Sny sa musia plniť, aj keď je cesta za nimi ťažká, vždy to stojí za to.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Cestovanie