Photo by mari lezhava on Unsplash

Pretože sme spolu už tak dlho, že si ani neviem predstaviť život bez teba. Ani neviem, aký bol môj život predtým, a ani si neviem predstaviť, že by to vôbec malo byť inak. Ty si môj bezpečný prístav, moje rameno. Roky s tebou ubiehajú ako dni, a ja si len želám, aby ich bolo ešte tisíc. I keď si občas lezieme na nervy. Kvôli tebe sa však mením na moje lepšie ja. Odkedy ťa mám, verím v lásku až za hrob. Verím v spriaznenú dušu. I v osud. 

Ty si jediný človek na svete, ktorého dokážem milovať a nenávidieť v jednej sekunde. A sú to tak silné pocity, až mám občas pocit, že vybuchnem. Ty si ten, ktorý ma dokáže v jeden deň rozosmiať aj rozplakať. Ani jeden z nás nie je dokonalý, ale dokážeme sa navzájom ovplyvňovať a meniť k lepšiemu. Keď sa dívam, ako zaspávaš, želám si, aby ťa v živote neobchádzalo šťastie. Keď sa ráno zobúdzame vedľa seba, prajem si, aby to bolo navždy.

Uvedomujem si, že mám šťastie. Pretože si skvelý chlap. A nie každý má tu možnosť zistiť, aké je to niekoho tak veľmi milovať. Si dobrosrdečný, pracovitý, vtipný. Občas naivný, netrpezlivý a nevnímavý. Ale to všetko robí z teba celok, ktorý milujem. Nemenila by som na tebe nič, aj keď niekedy tvrdím opak. Ja len verím, že som pre teba tiež tá pravá. Snažím sa byť ti tou najlepšou partnerkou. Dala by som za teba život, a nedovolila, aby ti niekto niekedy ublížil.

Milujem ťa, pretože naše povahy sú tak rozdielne, až sa skvele dopĺňajú. Učíme sa jeden od druhého. Ruka v ruke kráčame oproti svetu, v ktorom si tvoríme náš domov. Sme tu iba my dvaja. Nevadí mi to, pretože domov si pre mňa ty. Je zvláštne, že aj keď sme občas pri sebe bez slova, vlastne nám ich ani netreba. Dobre vieme, čo cítime. Stačia nám pohladenia a vieme, že máme všetko, čo potrebujeme. Pri tebe sa cítim tak bezpečne, akoby si ma mal ochrániť pred všetkým zlom. Ďakujem za tvoju prítomnosť.

Ďakujem za všetko, čo pre mňa robíš. Za to, že ma počúvaš aj nepočúvaš zároveň. Za všetky tie maličkosti, ktorými mi prejavuješ lásku. Za všetky pomaranče, ktoré mi ošúpeš, pretože vieš, že to nerada robím. Za to, že aj keď občas kričím, vieš, že to robím iba pre tvoje dobro. Ďakujem za všetky tie pozvania na večere, za odvozy z práce, za všetko, čo si kúpil, aby si ma potešil. Ďakujem za tvoje zlaté nervy, ktoré nepraskli pri mojej povahe. Ďakujem za každý večer, ktorý trávime pod jednou dekou pri našom obľúbenom seriáli.

Želám si, aby nám naša láska nikdy nevyprchala. Aby sme sa navždy milovali tak, ako v tomto momente. Želám si, aby sme si spoločne plnili sny. Želám si s tebou precestovať svet. Želám si, aby nám Boh doprial ešte desiatky rokov v spoločnom objatí. Želám si stáť jedného dňa po tvojom boku a povedať ti áno. Želám si, aby si sa mohol pozrieť mojimi očami a pochopiť, čo všetko pre mňa znamenáš.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Dating