Photo by Tim Savage from Pexels

Áno, čítaš správne. Na rande a sama. Prečo? Pretože, ako zistil portál Thought Catalog, každá z nás potrebuje mať čas iba pre seba. 

Nie, klasický večer doma či relaxačný kúpeľ sa nepočíta. Zisti kto naozaj si, čo sa ti páči a čo máš rada bez toho, aby ťa niekto ovplyvňoval. Uži si chvíľu len pre seba a zaveď takéto rande do svojho rozvrhu. Veď čo môžeš spraviť pre seba lepšie, ako venovať si čas, ktorý ťa niekam posunie. Či už myšlienkami, alebo vedomosťami. Možno budeš prekvapená, kam ťa tvoje kroky zavedú a čo si o sebe uvedomíš. Ak netušíš, kam sa vybrať, tu je zopár tipov!

1. Kurz, o ktorom si už premýšľala

Zaujímala si sa niekedy o maľovanie? Pomyslela si si niekedy, že by bolo super vedieť taliansky? Alebo tancovať ľudovky? Nie je lepšia možnosť, ako využiť prospešne čas len pre seba, rozvíjať sa a ešte k tomu získať novú skúsenosť. Tú ti už nikto nevezme. Okrem nej možno aj nových známych, pretože práve na kurze stretneš ľudí s rovnakými záujmami!

2. Dlhá prechádzka

Prechádzka je skvelý spôsob, ako si v hlave utriediť myšlienky a psychicky si oddýchnuť. Vyber sa do prírody alebo len tak do mesta. Kráčaj, premýšľaj, vnímaj svet okolo seba. Pokojne si daj zastávku v cukrárni, veď pohybu máš dosť! Domov sa určite vrátiš plná elánu. Dopraj si ju najmä vtedy, ak máš pocit, že s tvojím životom nie je niečo v poriadku.

3. Kultúrne vyžitie?

Múzeá, galérie, knižnice, besedy, … možností ako z voľného času spraviť aj chvíľu na rozvoj vedomostí či nových kultúrnych zážitkov je naozaj veľa. Stačí si vybrať to, čo ťa zaujme a nechať sa vtiahnúť do sveta pokoja. Aj pri tomto sa môžeš veľa naučiť a rozvinúť kultúrneho ducha.

4. Podujatie s množstvom ľudí

Akými sú napríklad rôzne koncerty, zrazy, či iné akcie, na ktorých sa zúčastňuje pomerne veľa ľudí naraz. Nemusíš sa báť, že by si bola divná, ak tam prídeš sama. Práve naopak, nemusíš sa nikým obmedzovať a užiješ si akciu tak, ako sama chceš. Navyše sa tu určite zoznámiš s mnohými ľuďmi a spoločne sa bez zábran zabavíte!

 

Zdroj: thoughtcatalog.com

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieLife