pexels.com
Občas sa stane, že vo vzťahu cítiš, že už nie je kam sa posunúť alebo zrazu sa len tak vytratí akákoľvek iskra, ktorá tam pred tým bola dennodenne. Veľmi by si chcela, aby to tam bolo opäť. Pozeráš na neho a snažíš sa to znova objaviť. Ale nič sa nedeje. Dokonca čím viac chceš, tým je to horšie. K takémuto stavu môže prísť vtedy, keď so svojou polovičkou prechodíte vzťah. Keď  premeškáte moment, ktorý bol kľúčovým práve k tomu, aby ste boli stále len vy dvaja bez akéhokoľvek trápenia.

Aby som vás nezmiatla. Nejdem tu teraz písať o tom, čo sa stane, keď tento vzácny moment premeškáte. Práve naopak, nasledujúce riadky venujem tomuto jedinečnému okamihu, zvanom ako aj láska na vrchole, a tomu ako ho spoznať.

zdroj: unsplash.com

Ako ho teda spoznať? Jednoducho to vieš. Cítiš to. Všetko sa ti zrazu zdá dokonalé a úplne si s ním vychutnávaš každú jednu chvíľu. Pozeráš na neho zrazu inak, s úsmevom nielen na tvári, ale aj v očiach. Tešíš sa stále viac na každý jeden čas s ním strávený. Chceš, aby tieto chvíle trvali večne. V jeho objatí cítiš pocit domova a bezpečia. Pri jeho dotyku ťa zahrieva teplo. Najradšej by si ho stále zasypávala svojim bozkami. Pretancovala by si s ním celú noc až do rána, išla s ním až na koniec sveta, povymetala prechádzkami všetky uličky, preležala noci i dni v jeho objatí v posteli. Spravila by si pre neho jednoducho všetko. Je to taká tá kombinácia pocitov – radosť, spokojnosť, bezpečie, opora.

Najkrajšie na tom je, však, to, že on to cíti v tomto okamihu tiež. A ty to vieš. Vieš to, lebo to z neho cítiš, vidíš to na ňom. Z neho to doslova vyžaruje. Je zrazu o čosi šťastnejší. Inak sa usmieva, tak potmehúdsky a chlapčensky. Inak sa na teba díva, ako keby si tu bola iba ty a žiadna iná. Už len jeho dotyk ti to prezrádza. Spravil by pre teba možné i nemožné. Chce s tebou tráviť deň čo deň. Keď si smutná je tu pre teba, keď si šťastná raduje sa s tebou. Dáva ti to dostatočne najavo aj svojim správaním. Ale vieš to zistiť aj sama, stačí sa na neho pozrieť.

A potom sa k tomu náhodou pridajú ešte nejaké milé vonkajšie okolnosti, ktoré tieto chvíle dotiahnu ešte viac k dokonalosti. Ako napríklad prechádzka, počas ktorej začne pekne pomaličky padať sneh. On ti zotrie vločku z líčka a dá ti boštek na nos. Alebo daždivé počasie, ktoré vás oboch pritiahne do postele, kde sa dokážete jeden k druhému túliť celý deň. Môže ísť napríklad aj o potulovanie sa pri západe slnka niekde pri mori spojené s vašim jašením sa pri robení si selfíčok. A tu všade to opäť cítite, obaja.

zdroj: unsplash.com

Spoločne to medzi vami v tomto období denno denne rozkvitá. Ty pre neho spravíš jeho obľúbený koláčik. On ťa vezme na miesto, kde si vždy chcela ísť. Ty mu navaríš parádnu večeru. On s tebou pretancuje večer trebárs aj na dedinskej zábave. Aj keď tanec nie je práve jeho parketou. Ty sa k nemu v noci pritúliš pri spánku. Presne tak, ako to má rád. On ťa ráno zobudí s boštekom na nos. Začneš s ním robiť veci, ktoré ma on rád. Napríklad cvičenie alebo behanie. A práve preto, lebo ho to robí šťastným. On je tu s tebou, keď ti nie je dobre. Túli si ťa k sebe a drží silno v objatí. Ty si tu vždy pre neho a pripravená ho rozveseliť, aj keď mu je najhoršie.  On je tvoj najväčší fanúšik a podpora toho, čo robíš.

Dokáže ti zohnať biele tulipány v zime. Zahrievať ťa svojím teplým telom ak si chorá a máš zimnicu. Alebo celú noc ťa objímať pri bolestiach či nechávať ti papieriky s odkazmi ako ťa miluje. On to robí všetko pre teba a ty pre neho. Je to iba o tých krásnych drobných maličkostiach a chvíľach, ktoré sú zároveň obrovské a treba si ich všímať.

zdroj: pexels.com

A preto ťa prosím, ak niečo podobné cítiš, tak si to rozhodne nenechaj ujsť. Povedz mu, čo od neho chceš. Keď vieš, že práve on je ten koho dotyk chceš donekonečna cítiť, koho chceš neustále bozkávať a s kým sa aj tá najkratšia chvíľka mení na chvíľku plnú večnosti, tak mu to jednoducho povedz. Nemusí to byť drahokam, čo ti dá na prst ako spečatenie vašej lásky. Ale naopak, môže to byť stebielko trávy alebo šnúrka od topánky. Malé krásne gestá. Lebo v opačnom prípade ti zostanú iba krásne spomienky a zároveň predstavy aké by to mohlo byť „Ak…

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Dating