unsplash.com

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Sedím na káve a pozorujem ľudí, ktorí prichádzajú a odchádzajú. Prišiel jeden pár, za ním partia žien, neskôr partia mladých chalanov. A vedľa mňa sedia dvaja muži v obleku a za nimi dievča, ktoré neustále pozerá do telefónu. Rôzne tváre, rôzne telá ale všetci mali niečo spoločné, zvyk. Ako som tam sedela, moju myseľ zaplavovali otázky. Kedy naňho prestaneš myslieť? Nepríde, prestaň naňho konečne čakať. 

Zobraziť celú galériu (2)
zdroj: unsplash.com
Môj brat bol vo vzťahu, kde boli hádky na dennom poriadku. Mne láska ukázala svoj chrbát. Kritizovala a zároveň som obdivovala môjho brata zato, ako dokáže vydržať v neustálom strese z toho, či robí dobre, keď je vo vzťahu, kde je stále pochmúrne. A pri tomto pozorovaní som nestihla zaregistrovať, že ja sa niekoľko rokov točím v tom istom. Nastúpila som na kolotoč, ktorého jazdu už veľmi dobre poznám. Točím sa a je mi zle. Je mi na vracanie, chcem z neho vystúpiť a v duchu prosím, aby sa tá jazda skončila. Všetko sa raz skončí a táto cesta bude mať tiež svoj koniec.

No príde ďalšia možnosť, kedy môžem zaplatiť za lístok a ja to využijem. Viem, do čoho idem. Opäť mi bude zle, no snažím sa ten adrenalín premeniť na niečo pekné, čo vo mne vyvolá radosť a smiech. Keď ti povie, že o teba nestojí, zbaľ si všetko, čo máš a odíď. Tak ako si zvykneš na teplo cez leto, či na sneh v zime, zvykneš si aj nato, že ten koho si ty milovala, ti nemôže dať, to čo vo vzťahu naozaj potrebuješ. A čo sa stalo v minulosti, tam aj ostane. Možno na stole niekde v kaviarni, kde ste preberali všetky možné témy,  možno v aute, niekde v lese, keď ste boli ticho a nepotrebovali ste zbytočne plytvať slovami. A možno niekde v telefonáte, ktorý nebol až taký súrny, len ste sa chceli navzájom počuť.

Zobraziť celú galériu (2)
zdroj: unsplash.com
Narodila si sa sama, tak prečo by si mala plakať teraz, že ťa niekto opustil? Že ti niekto neopätoval lásku? A čo je vlastne láska? Určite to nie je miesto, kde si ty hlavný líder celého diania a druhá strana sa s tebou vezie.

Som sebec, keď poviem, že chcem byť sama a myslím len na seba? Ak to ublíži druhej strane, áno. Ak sa to týka iba mňa, rozhodne nie. A čo znamená, keď zasvätím celý život nesprávnej osobe? Láska? Na začiatku možno. Neskôr je to zvyk.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieDating