Zabudni na partnerove ex

Pred súčasným vzťahom mal každý z nás nejaké lásky. Je to úplne prirodzené. No keď sa dozvieme, kto bol v živote nášho terajšieho priateľa, nie je nám všetko jedno. Začína nami lomcovať žiarlivosť. My ti však teraz poradíme, ako sa s tým vysporiadať v 5 krokoch. Zabudni na partnerove ex.

Minulosť treba nechať za sebou. Práve preto je takým nepísaným pravidlom, aby si súčasnému partnerovi nehovorila nič o svojich ex. Ani to, koľko ich bolo, ani mená, ani skúsenosti. Môže to v ňom vyvolať už spomínanú žiarlivosť a zúrivosť, čo preruší vašu idylickú chvíľku a nalomí vzťah. Netreba si ho ničiť niečím, čo bolo a už sa „neodstane“.

Ako zabudnúť na partnerove ex?

Porozprávaj sa s ním

Jedným z najhlavnejších pilierov každého vzťahu je veľmi často omieľaná úprimná komunikácia. Ak ti vadí, že partner rozpráva o svojich ex, povedz mu, že ti to je nepríjemné. Nech s tým prestane, pretože ti tým ubližuje, a to určite nechce.

Zabudni na partnerove ex
zdroj: Pexels/Truman Rexti

Keď však tebou lomcujú obavy alebo zmiešané pocity ohľadom partnerových ex, tiež mu to povedz. Buď ale otvorená a empatická. Nech ťa nevidí ako nejakú „stíhačku“ alebo žiarlivku. Každopádne, nielen v partnerstve si treba určiť zdravé hranice, ktoré sa nesmú prekračovať. TAKTO sa to naučíš robiť podľa rád expertky.

Nedomýšľaj si

Ak sa ti už partner rozhodne čosi povedať o svojich ex, nerob unáhlené závery a nedomýšľaj si. Netreba žiarliť na niečo, čo už bolo a v súčasnosti nie je. Tu treba zdôrazniť, aby si svojej polovičke dôverovala. Keď o nich hovorí, neznamená to hneď, že s nimi chce opäť randiť, stretli sa, sú v kontakte alebo sa znovu dali dokopy. Proste sa ti chcel len zveriť a to je všetko.

Neporovnávaj sa

Najhoršie, čo môžeš spraviť, je sa s niekým porovnávať. Keď ti partner hovoril o svojej ex, nemyslí tým hneď to, že by si mala byť taká ako ona. Ak je však opak pravdou, ide o toxického človeka, od ktorého by si mala čím skôr utekať preč. TAKTO sa s ním dokážeš rozísť.

Zabudni na partnerove ex
zdroj: Pexels/RedWolf

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Dating