Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Milujem pečenie. Či už na rodinné oslavy, do školy pre radosť alebo cez víkend ku káve. Vždy pečiem ja.

Lenže ja, ako správne dievča čo cvičí a stravuje sa zdravo, chcem aj piecť zdravo. Snívam o tom, že si raz otvorím reťazec cukrární  po celom Slovensku, kde sa budú podávať samé dobroty.

Ale predsa niekde musím začať nie? Osemnásteho decembra som povedala mame: „Mami, tento rok žiadna biela múka, stužený tuk a biely cukor. Tento rok pečiem ja.“

Receptov, ktorých som našla, bolo veľa. Niektoré som použila klasické a nahradila zdravšími surovinami a niektoré som si dotvorila podľa seba.

Tu vám prinášam tri najobľúbenejšie recepty týchto Vianoc:

tumblr_oigkabi9ks1ry5naio1_500 Zdroj: tumblr.com

Medovníčky

120g mletých lieskových (vlašských) orechov

120g ovsenej múky

200g špaldovej múky

120g medu

3 vajíčka

½ prášku do pečiva

Škorica, korenie na perníky, vanilková aróma, kakao

Všetky suroviny spolu zmiešame, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme minimálne na hodinu do chladničky. Po uplynutí času rozvaľkáme na doske 0,5cm a vykrajujeme medovníčky. Pečieme pri 190◦C cca 8-9 minút.tumblr_oihh56f6rc1ru93e8o1_500

Zdroj: tumblr.com 

Linecké pečivo

300g špaldovej múky

200g kokosového tuku

100g kokosového (ovocného, trstinového) cukru

1 vajíčko

Všetky suroviny opäť zmiešame, odložíme na noc do misky na chladné miesto a na druhý deň vykrajujeme kolieska, pečieme do zlatista a zlepujeme domácim džemom.

 

Raw guličky

2 šálky kokosu + na obalenie

1 šálka datlí bez kôstky

1 lyžica medu

Trochu vody

Kokos si pomelieme na jemnú múku, ďalej si rozmixujeme ďatle. Do vzniknutej zmesi pridáme kokos, med a trochu vody. Rukou tvarujeme guličky, ktoré obaľujeme v kokose.  Ak chcete recept ozvláštniť, stačí pridať do vzniknutej hmoty nasekané oriešky, sušené hrozienka, kakao, škoricu …

tumblr_nruy4rcmsv1s8zclso1_500

Zdroj: tumblr.com 

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieFitness