Tiramisu Crêpe Torta
Fitness
Čo tak jemné palacinkové cesto s príchuťou kávy a Amaretta vrstvené skvelým krémom z mascarpone a žĺtkov? 🙂
Palacinkové cesto: (cca 26 palaciniek s priemerom 15 cm)
- 450 ml plnotučného mlieka
- 50 ml mandľového likéru Amaretto
- 2 väčšie polievkové lyžice kvalitnej instantnej kávy
- 3 celé vajcia (veľ. L)
- 50 g rozpusteného vlažného masla
- 30 g kryštálového cukru
- 230 g hladkej múky
- 1/3 čajovej lyžičky sóda bikarbóny
- štipka soli
Krém:
- 3 žĺtky
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 150 g krupicového cukru
- 375 g mascarpone
- 1 malá polievková lyžica mandľového likéru Amaretto
Ostatné:
- vyšľahaná šľahačka, čokoládové hobliny, holandské kakao na dekoráciu
- Pripravíme si voňavé cesto na palacinky, ktoré bude mať krásny kávový odtieň. Odmerajte si 450 ml mlieka a z neho približne 100 ml odlejte. Zohrejte ho, aby bolo teplé, nie vriace a pridajte doň kávu, aby sa rozpustila.
- Budeme potrebovať stredne veľkú misku, do nej dajte čisté mlieko, kávové mlieko, Amaretto, cukor, vajíčka, rozpustené vlažné maslo a štipku soli…všetko si minútku-dve prešľahajte šľahačom na nižších otáčkach.
- V druhej miske si zmiešajte múku a sódu bikarbónu. Pomaly prilievajte mliečnu zmes a šľahajte šľahačom. Ak by sa vám náhodou urobili hrudky, proste to preceďte cez sitko a ide sa ďalej, žiadna tragédia.
- My sme piekli na malej panvičke, lebo sme chceli tortu čo najvyššiu. Iba predtým ako upečiete prvú palacinku, šupnite si kúštik masla na panvicu a potom už žiadny tuk pridávať netreba, cesto ho obsahuje dosť. Samozrejme pečte na palacinkárni s nepriľnavým povrchom a skúste čo najtenšie, palacinky hrubé ako podošva, to nie je ono.
- Keď už ste dosiahli palacinkový Everest, nechajte ich pekne chladnúť na izbovú teplotu a zatiaľ sa pustíme do jednoduchého, ale o to lepšieho krému.
- Žĺtky, vanilkáč a krupicový cukor si vsoťte do misky a na najvyšších otáčkach pár minút šľahajte do svetlunko žltej peny.
- Mascarpone primiešajte zľahka, ručne, vareškou…a nakoniec trošku Amaretta. Ak by sa vám ale krém zdal redší, radšej ho vynechajte, pretože nie je mascarpone ako mascarpone, niektoré ľúbi pustiť vodu.
- A teraz už žiadna veda, palacinky vrstvite krémom a nakoniec môžete tortu dozdobiť hore šľahačkou, prípadne čokoládovými hoblinkami a posypať kakaom ako sa na tiramisu patrí.
Ak máš chuť na inú maškrtu alebo ťa zaujíma, kto sú šikovné St(v)ory z kuchyne, navštív ich blog http://stvoryzkuchyne.com
Viac z kategórieFitness
Fitness
Ako mať dokonalý zadok? Tieto 3 kroky pomôžu vo fitku každej začiatočníčke
Nie je ľahké začať, ale výsledok bude stáť za to. Zadok je časť tela, na ...
Fitness
Potraviny, ktoré urýchlia chudnutie: 7 pochúťok, vďaka ktorým pôjdu kilá dole
Leto sa pomaly blíži a nejedna žena sa tak začína snažiť viac, aby v plavkách ...
Fitness
Cvičenie s činkami pre začiatočníčky: Takto si vytvaruješ krásne ruky aj doma
Či sa už udržiavaš fit pravidelne alebo chceš schudnúť, nemala by si byť zameraná iba ...
Fitness
Pomáha pri chudnutí, ale aj budovaní svalov: Stačí ti len táto jedna vec
Tak čo, už si splnila svoju novoročnú výzvu? Možno si si aj ty predsavzala, že ...