„Dôležité je dobré plánovanie a rozdelenie si povinností. To sú kľúčové veci, aby vás potom neprekvapilo dolaďovanie detailov a finálne dokončovanie, ktoré zaberá veľa času. Potom už ide všetko hladko. Aj keď vždy sa môže niečo pokaziť. Plus, dôležité je rátať s väčším chladiacim priestorom. To si treba zabezpečiť ešte skôr, ako prídeme my,“ vysvetľuje.
No a ak by si na svoju svadbu chcela využiť služby La Patisserky, neváhaj. V magický dátum 22. februára 2025 cukrárky organizujú každoročnú ochutnávku. Hostia majú príležitosť ochutnať celé dezertné portfólio a obľúbené príchute svadobných tort.
„Akcia sa uskutočňuje u nás v prevádzke a je to taká naša srdcovka, pretože osobný prístup a poradenstvo je pre nás veľmi dôležité. Tam zvyčajne so snúbencami dohadujeme ich predstavu, ochutnávame a kompletizujeme výber. Lístky sa dajú zakúpiť na našom webe, a aj týmto spôsobom vás na ňu srdečne pozývame,“ hovorí Veronika.
Netradičná požiadavka
La Patisserka sa špecializuje aj na netradičné projekty. To znamená, že ti naozaj splní všetko, na čo len pomyslíš.
„Minulú sezónu sme robili naozaj nezvyčajnú svadbu pre pár z Floridy. Bola to skvelá skúsenosť, ktorá nás veľmi obohatila. Prvýkrát sme sa stretli s výrobou obrovskej makety torty. Išlo o 7-poschodovú tortou, ktorá mala byť vystavená v kaštieli počas celej svadby a slúžiť len ako dekorácia a fotenie z krájania torty,“ prekvapuje cukrárka.
„V makete bol skrytý jeden trojuholník, ktorý mladomanželia demonštratívne rozkrojili, no nemohol byť vidieť. Svadobné torty pre hostí boli nízkeho pravidelného tvaru, pretože v realite nie je možné súmerne rozkrájať 7-poschodovú tortu,“ dodáva ešte.
Aké svadobné trendy na rok 2025 odporúča La Patisserka?
Veronika Gally priznáva, že s kamarátkou v objednávkach zatiaľ nevidia veľkú odchýlku od predošlej sezóny. V móde naďalej zostáva retro zdobenie a Lambeth torty s venovaniami. „Torty, decentne zdobené waflovým papierom, minimalizmus a zašmuhovaný, nedbalý dizajn,“ vymenúva.
„Preferuje sa čerstvé ovocie, candy bar v čistom organizovanom minimalistickom štýle, pred preplnenými stolmi svadobných koláčov. Aj dezerty na candy bare vedia byť umeleckým dielom a uprednostňuje sa kvalita nad kvantitou,“ dodáva na záver.
Zdroj: Veronika Gally z La Patisserky exkluzívne pre Odzadu.sk