Chceš bezchybnú pleť bez akné a vrások? Štúdia odhalila, aké potraviny by si mala jesť
BeautyČistú a bezchybnú pleť máš teraz na dosah. V tomto článku ti odhalíme potraviny, ktoré by si mala jesť, ak sa chceš zbaviť akné, vyrážok a iných nedokonalostí pokožky.
V článku publikovanom na zahraničnom portáli Healthline, sa tejto problematike venovali hlbšie a podložili svoje zistenia aj štúdiami. Prišli tiež na to, že čokoláda a sladké jedlá zhoršujú akné, no nemusí to tak byť zaručene u všetkých ľudí, skôr len u malého percenta.
Najčastejším dôvodom, prečo sa ti akné a vyrážky tvoria, je inzulín. Pokiaľ ho máš prebytok, riziko akné je vysoké. Vo veľkom množstve by si nemala konzumovať cestoviny, ryžu, pečivo, biely cukor alebo zemiaky. V týždennom jedálničku ti ich stačí len primerane, vôbec to nepreháňaj.
Zlepšiť pleť ti môžu hlavne potraviny bohaté na vitamín A a E, minerál zinok, no aj potraviny, ktoré v sebe ukrývajú antioxidanty. Ak si zvedavá, ktoré sú to, čítaj ďalej.
Bobuľové ovocie
Čučoriedok, hrozna, brusníc a goji ovocia sa môžeš (doslova) prejesť. Majú veľký obsah vlákniny, vitamínov a tiež sa radia medzi prirodzené antioxidanty. Čučoriedky navyše prispievajú k správnej funkcii srdca, goji bobule pomáhajú aj pri problémoch s očami, brusnice znižujú zápaly v tele a hrozno znižuje hladinu „zlého“ cholesterolu v tele.
Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.