7 znakov, že vaša láska sa blíži ku koncu

Láska nám dokáže zatemniť nielen zrak, ale aj myseľ. Často, ponorení v zamilovanosti, nedokážeme pozorovať varovné signály. A ak si ich aj po čase všimneme, necháme sa klamať minulosťou. Odmietame pripustiť, že tento vzťah nie je taký, ako sa zdal. 

7 znakov, že vaša láska sa blíži ku koncu

Často vás porovnávaš s inými pármi

Ak si často všimneš, že sa pozeráš na iné páry a závidíš im ich šťastie, je to signál, že vo svojom vzťahu nie si spokojná. Šťastní ľudia nemajú potrebu porovnávať sa s inými – sú spokojní s tým, čo majú. Zamysli sa nad tým, prečo ťa pohľad na iné páry núti pochybovať o vlastnom vzťahu. Pravdepodobne to napovedá veľa nedobrého hlavne o tom vašom.

Necítiš sa byť sama sebou

Ak máš pocit, že musíš potláčať svoju osobnosť alebo predstierať, že si niekto iný, aby bol tvoj partner spokojný, to nie je znakom zdravého a šťastného vzťahu. V šťastnom vzťahu by si mala mať možnosť byť sama sebou bez obáv z odsudzovania alebo nepochopenia. Láska by nemala byť o pretváraní sa, ale o vzájomnom prijatí.

Denný horoskop
zdroj: Unsplash/HAJIGRAPHER

Láska vytvára pocit bezpečia a podpory, no tebe chýba

Skutočná láska je o vzájomnej podpore a pocite bezpečia. Ak sa často cítiš osamelá, nepochopená alebo nedostatočne podporovaná, pravdepodobne to signalizuje, že si svoje šťastie iba nahováraš. Ak ťa partner nerešpektuje, nemôžeš sa cítiť naplnená. Absencia týchto kľúčových prvkov môže naznačovať, že vaša láska postupne vyhasína. Vzťah bez opory je ako dom bez základov, jednoducho nevydrží.

Vyhýbaš sa riešeniu problémov

Namiesto toho, aby ste sa spoločne snažili riešiť problémy, ich často ignoruješ alebo sa vyhýbaš nepríjemným rozhovorom. Nezdravé vzťahy sa často vyznačujú tým, že jeden alebo obaja partneri nedokážu efektívne komunikovať, čo vedie k prehlbovaniu problémov. Neriešené problémy predstavujú vo vašom vzťahu časovanú bombu, ktorá skôr či neskôr vybuchne. A čím dlhšie bude tikať, tým väčšia explózia nastane.

Tvoje pocity sú v pozadí

V šťastnom vzťahu sú potreby a pocity oboch partnerov rovnako dôležité. Ak si však všímaš, že tvoje pocity nebývajú vypočuté alebo ich sama odsúvaš na druhú koľaj, môže to znamenať, že vo vzťahu podvedome ustupuješ a nevnímaš svoje skutočné potreby. Vzťah by mal byť o rovnováhe, nie o potláčaní vlastných potrieb, na to nezabúdaj.

Čoraz viac ťa láka predstava byť sama

Ak sa pristihneš, že stále viac a viac túžiš po čase osamote alebo dokonca fantazíruješ o tom, že by si bola radšej sama než s partnerom, je to jasný signál, že v tvojom vzťahu niečo nefunguje. Šťastní ľudia sa tešia na spoločný čas so svojím partnerom, nie na chvíle, keď môžu byť od neho ďaleko. Túžba po samote môže byť tvojím vnútorným hlasom, ktorý ti našepkáva, že niečo nie je v poriadku.

Ako zvládnuť rozchod?
zdroj: Pexels/ArtHouse Studio

Cítiš sa neustále napätá a o tom láska nie je

Šťastné vzťahy by mali prinášať pokoj a vyrovnanosť, nie napätie a stres. Ak sa pri svojom partnerovi cítiš často nervózna alebo nepokojná, aj keď na to zdanlivo nemáš dôvod, jasne to signalizuje, že v podvedomí cítiš, že niečo nie je v poriadku. Vzťah by mal byť tvojím útočiskom, nie zdrojom neustáleho stresu.

Ak ťa však trápia iba hádky, pretože vaše názory na rôzne veci sa líšia, prečítaj ti TENTO náš článok. Dozvieš sa v ňom, ako tieto partnerské nezhody zvládnuť.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Dating