láska

Niekedy sa jednoducho nevieme pohnúť ďalej, lebo v hlave stále máme obraz tej osoby, ktorú sme milovali. Aj keď nám spôsobila bolesť, láska medzi nami bola ako z filmu. Práve preto často nechceme úplne preťať kontakty a stále sa držíme v jej blízkosti. No už to nebude ako predtým, a je čas posunúť sa ďalej. Skús sa riadiť týmito radami, aby si našla vnútorný pokoj a dokázala uzatvoriť minulosť. 

Určite si už zažila ten pocit, že ti doslova chýba tvoja polovička, že ťa chytá strach a úzkosť, keď si predstavíš, že vaša láska definitívne vyhasla. Ako sa posunúť ďalej, keď máte také silné puto? Dá sa to, ale musíš byť silná a odhodlaná. Ak na sebe spozoruješ tieto znaky, tak sleduj aj naše rady, ktoré ťa od nej konečne odtrhnú.

Odpútaj sa od neho: Vaša láska už tam nie je, nechaj ju ísť
zdroj: Pexels/Gustavo Fring

Znaky emocionálnej pripútanosti

Emocionálnu pripútanosť k danej osobe zažila už asi každá z nás. Je to ten moment, keď sa láska vytratí, ale máme strach ju pustiť. Začneš nenápadne sledovať jej profil, narážať na ňu v okolí, nebudeš mať chuť na nikoho iného. Môže to skončiť až tak, že si v hlave budeš neustále prehrávať vaše rozhovory a budeš fantazírovať o tom, čo tam už nie je.

Nikdy nie je dobré, keď sa utápame v žiali, aj keby naše zlomené srdce bolelo akokoľvek silno. Môžeš totiž prestať pravidelne spávať a celkovo sa môže zhoršiť tvoje zdravie, a to nielen fyzické, ale najmä psychické. Preto to neber na ľahkú váhu a radšej si vypočuj tieto rady, ktoré ti pomôžu odpútať sa od tej osoby. Nestojí to za to a netreba sa vŕtať v minulosti, pretože budúcnosť môže byť omnoho krajšia.

Uvedomenie si

Zásadný krok, ktorý ťa posunie vpred, aby si sa konečne vysporiadala so stratou milovanej osoby, je uvedomenie si, že je koniec. Možno celé noci plačeš a cítiš prázdno, no ešte si si úplne nepripustila, že to medzi vami skončilo. Stále tvoje vnútro dúfa, že je to zlý sen, z ktorého sa ráno preberieš. S tým ale musíš prestať.

Si silná a dokonalá žena, ktorá nepotrebuje byť pre niekoho rohožkou. Ak ťa muž poslal preč, tak ho nechaj ísť. Zdvihni hlavu a aj keď to bolí, tak ťa to posunie ďalej. Vďaka týmto ťažkým pocitom budeš ešte lepšia ako kedykoľvek predtým. Ale musíš si uvedomiť, že minulosť je už za vami.

Poďakovanie

S každým človekom prežiješ viaceré okamihy. Niektoré budú pekné a na niektoré by si najradšej v momente zabudla. Ale aj to je život a predsa len sme len ľudia. Omylné bytosti, ktoré sa nie vždy najlepšie rozhodnú. Aj láska a vzťah sú len voľby, pri ktorých musíme byť opatrní.

Pokiaľ ste sa milovali tak skutočne, že sa ti z toho až krútila hlava a triasli sa ti všetky končatiny, tak buď vďačná. Ukázal ti niečo, po čom niektorí ľudia túžia celý život a nedostanú to. Možno ste nemali správny čas na to, aby ste rozvíjali vašu budúcnosť, možno sa ešte niekedy stretnete alebo na teba čaká niekto iný. Nikto nevie, no jedno je isté – na teraz musíš ísť ďalej a preťať vaše puto, ktoré ťa brzdí.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa ODZADU SK (@odzadu.sk)

Odpustenie

Posledný dôležitý krok, ktorý sa týka tvojho života, je odpustenie. Nie preto, aby sa on cítil dobre, dokonca mu to ani nemusíš hovoriť. Sprav to kvôli sebe, aby ťa neťažila táto ťarcha a útrapa, ktorú teraz nosíš na pleciach. Jedna žena veľa zvládne, ale nesmieš sa zničiť.

Láska a vzťah dokážu neskutočne zahriať, no aj neuveriteľne bolieť. Ak niečo skončí, tak niečo nové a lepšie ešte len začína. Avšak kým sa neposunieš ďalej a nevytvoríš priestor pre iného človeka, zostaneš na mieste a zničená. Pretni to, čo je medzi vami, postav sa hrdo na nohy a dovoľ sama sebe, aby si sa vyliečila. TU sa dočítaš aj to, ako očistíš svoj život od toxických vzťahov, ktoré ti uberajú na sile.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Dating