dôvera

Každá žena v hĺbke duše žiarli, hoci niektoré viac a iné menej. Keď zistíš, že tvoj priateľ má viac kamarátok než kamarátov, môže to v tebe vyvolať rôzne pocity. 

Každú situáciu však môžeš vyriešiť, ak použiješ správny prístup. Tu je 5 tipov, ktorými sa môžeš riadiť, aby si si udržala vzťah plný dôvery a pokoja.

Dôvera musí byť na 1. mieste

Dôvera je základom každého vzťahu. Ak ťa v minulosti niekto sklamal, je prirodzené, že budeš opatrná. Predtým než podľahneš žiarlivosti, zamysli sa, či naozaj existuje dôvod na obavy. Ak ti partner nepreukázal žiadne pochybné správanie, dôveruj mu. Týmto spôsobom môžeš posilniť vaše vzájomné puto a udržať si pokoj v mysli. Otestuj si dôveru v našom kvíze TU.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa ODZADU SK (@odzadu.sk)

Komunikácia je základ

Ak ti prekáža jeho kontakt s kamarátkami, otvorene mu to povedz. Namiesto obviňovania sa zameraj na to, ako sa cítiš, a snaž sa mu vysvetliť dôvody svojich pocitov. Úprimná a konštruktívna komunikácia môže viesť k vzájomnému pochopeniu a pomôže vám nájsť spoločné riešenie, ktoré bude vyhovovať obom. Dôležité je, aby ste k tomu pristupovali s rešpektom a ochotou vypočuť sa navzájom.

Spoznaj jeho kamarátky

Každá žena má niekedy intuíciu, ktorá ju vedie správnym smerom. Ak máš pochybnosti o jeho kamarátkach, spoznaj ich osobne, aby si si mohla potvrdiť svoj názor. Možno zistíš, že sú to príjemné ženy, ktoré s tvojím partnerom majú len priateľský vzťah. Zoznámte sa – môže to pomôcť zmierniť tvoje obavy a posilniť vzájomný rešpekt. Takto si vytvoríš lepší obraz o jeho vzťahoch a zároveň získaš väčší pocit istoty vo svojom vlastnom.

Neber ho ako majetok

Aj ty máš kamarátov a kamarátky, na ktorých ti záleží? Priateľstvá sú pre nás všetkých dôležité – ponúkajú nám iný druh podpory a radosti než vzťah s partnerom. Je úplne normálne mať priateľov opačného pohlavia. Uvedom si, že tvoj partner nie je tvojím majetkom a váž si ho ako slobodného človeka. Zdravý vzťah stojí na dôvere a vzájomnej úcte.

Urči si priority

Každý má právo na vlastné priateľstvá. Ak však tvoj partner neustále žiarli na tvoje vzťahy, nie je to dobré znamenie. Dôvera musí byť obojstranná, inak sa partnerstvo môže rýchlo rozpadnúť.

Nauč sa komunikovať, budovať dôveru a posilňovať svoje sebavedomie. Na konci dňa je najdôležitejšie, aby si bola vo vzťahu šťastná a spokojná – bez ohľadu na to, koľko kamarátok tvoj partner má. Vzájomná podpora je základom pevného vzťahu, kde sa obaja cítite slobodne a prijímate jeden druhého so všetkými záväzkami, ktoré každý z vás má.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Dating