Pexels/Dmitriy Ganin/Agafonova Photo

Vyvrcholenie je jedným z najintenzívnejších zážitkov, ktoré môže človek zažiť. Tiež ide o prirodzenú súčasť intímneho života, preto sa toho netreba báť, ani hanbiť. Napriek tomu, že je to individuálna záležitosť a každý človek má iné preferencie, existujú univerzálne techniky a rady, ktoré môžu zvýšiť pravdepodobnosť, že dosiahneš nezabudnuteľné chvíle v posteli s partnerom. 

Vedela si dokonca, že existuje viacero druhov vyvrcholení? Opísala nám ich expertka v exkluzívnom rozhovore. Ktoré je to tvoje? Žiaľ, niektoré ženy pri milovaní nevedia dosiahnuť org*zmus. TAKTO to ale môžeš zmeniť, ak patríš do tejto skupiny báb.

Ako dosiahnuť úžasné vyvrcholenie?

1. Spoznaj svoje telo

Najdôležitejším krokom je dôkladne poznať svoje telo a jeho reakcie. Venuj si čas na objavovanie toho, čo ti prináša najväčšiu rozkoš. Je to kľúčom k tomu, aby si partnerovi mohla presne ukázať, čo ťa vzrušuje. Zároveň si takto môžeš sama vytvoriť základ pre vlastné potešenie.

2. Používaj fantáziu

Jedným z najefektívnejších spôsobov, ako zvýšiť intenzitu org*zmu, je zapojenie fantázie. Nemusíš byť v posteli len fyzicky prítomná. Nechaj svoju myseľ uniesť k e*otickým myšlienkam, ktoré ťa vzrušujú. Ak si v hlave dokážeš vytvoriť scénar, ktorý ťa stimuluje, prídeš do cieľa rýchlejšie a s väčšou intenzitou.

3. Experimentuj s novými polohami

Rutina môže byť nepriateľom nezabudnuteľného vyvrcholenia. Neboj sa skúšať nové polohy alebo techniky, ktoré ti s partnerom ponúknu nové pocity a vzrušenie. TIETO sú najintenzívnejšie. Niektoré polohy môžu lepšie stimulovať určité e*otogénne zóny, a tým zvýšiť šance na intenzívnejšie vyvrcholenie. Experimentujte s rôznymi uhlami a pohybmi, ktoré vám vyhovujú najviac.

4. Zapoj zmysly

Nezabúdaj, že milovanie nie je len o fyzickom kontakte. Zapojiť môžete aj ďalšie zmysly, ako je sluch, zrak či čuch. Vytvorte si príjemné prostredie – tlmené svetlo, jemná hudba alebo príjemné vône. To dokáže posilniť váš zážitok. Zamerajte sa tiež na dotyky po celom tele, nielen na e*otogénne zóny, aby si s priateľom posilnila vzájomnú citlivosť a túžbu.

Kedy je vhodný čas na milovanie?
zdroj: Pexels/Andrea Piacquadio

5. Skúste pomôcky a vyvrcholenie je zaručené

E*otické pomôcky môžu byť skvelým spôsobom, ako obohatiť intímny život a dosiahnuť intenzívnejší org*zmus. Vibrátory, stimulátory klitorisu či iné hračky môžu ponúknuť novú úroveň vyvrcholenia, ktorú bežný s*x nedokáže. Skús ich samostatne alebo so svojím partnerom a zisti, ako môžu zlepšiť tvoj zážitok.

6. Dýchaj zhlboka

Správne dýchanie má veľký vplyv na tvoj intímny zážitok. Pomáha uvoľniť napätie a zvyšuje prísun kyslíka do tela, čo môže viesť k hlbšiemu a intenzívnejšiemu org*zmu. Snaž sa dýchať pomaly a zhlboka. Sústreď sa na svoje telo a pocity, ktoré prežívaš. Týmto spôsobom dokážeš predĺžiť potešenie a maximalizovať zážitok.

7. Uvoľni sa a vychutnaj si to

Stres alebo sústredenie sa na dosiahnutie org*zmu môžu byť hlavným dôvodom, prečo ho nemusíš zažiť naplno. Uvoľni sa a nechaj všetko prirodzene plynúť. Nezameriavaj sa na to, či dosiahneš vyvrcholenie. Jednoducho si vychutnávaj daný moment a nechaj telo, aby ťa viedlo.

8. Nezabudnite na predohru a vyvrcholenie bude úžasné

Predohra je dôležitou súčasťou každého intímneho zážitku a môže významne ovplyvniť intenzitu vyvrcholenia. Či už ide o bozkávanie, masáže alebo jemné dotyky, pomáha to vybudovať napätie a zvyšuje túžbu.

Šteklenie ako účinná súčasť predohry
zdroj: Pexels/Pavel Danilyuk

Nedovoľ, aby predohra bola len krátkou zastávkou pred samotným aktom. S partnerom si doprajte čas na dráždenie a vychutnávanie si jeden druhého. TU nájdeš 3 dôvody, prečo je to niekedy viac, ako len samotný akt.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Dating