Dokonalý partner - ak robíš týchto 5 vecí, odháňaš ho tým od seba

Nájsť toho pravého nie je vôbec také jednoduché, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Ak chceš lásku na celý život, musíš vyberať dôkladne. Hľadáš totižto nielen mužský genetický materiál, ale aj otca svojich detí, milujúceho, starostlivého manžela a celoživotného „parťáka“. Jednoducho takého, ktorý bude dokonalý partner.

Niekedy si však tieto šance na pravú lásku samé maríme. Nepriamo a často aj nevedome si odháňame potenciálnych nápadníkov, ktorí by mohli teoreticky aj spĺňať všetky naše kritériá.

Dokonalý partner: Týmito 5 vecami ho odháňaš

1. Príliš sa sústredíš na „ideálny“ obraz

Každá z nás má určitú predstavu o tom, aký by mal byť náš ideálny partner. Môže to byť človek s konkrétnym vzhľadom, vlastnosťami alebo životným štýlom. Ak sa však príliš zameriavaš na túto „dokonalú“ predstavu, môžeš prehliadnuť reálnych ľudí okolo seba, ktorí by boli v skutočnosti lepšími partnermi. Je dôležité si uvedomiť, že nikto nie je bezchybný a že často sú tie najlepšie vzťahy postavené na nečakaných spojeniach.

Falošnú dokonalú predstavu si vytvárame často aj samé na základe spomienok na bývalého partnera alebo dokonca niekoho, po kom sme iba túžili. TU sa o tom dočítaš viac.

odvažna žena
zdroj: instagram/carmentobal

2. Si neprístupná

Možno si ani neuvedomuješ, že sa neotváraš novým možnostiam a ľuďom. Ak ťa niekto osloví alebo sa pokúsi začať rozhovor, môžeš automaticky vycúvať, ak nespadá do tvojich predstáv. Skús byť viac otvorená novým situáciám a ľuďom, ktorí nemusia hneď zapadať do tvojej „škatuľky“. Otvorenosť a prístupnosť často vedú k prekvapivým a krásnym vzťahom.

3. Máš strach, že ťa potenciálny partner odmietne

Nie je jednoduché ukázať svoje pravé ja a byť otvorená zraniteľnosti. Môže to predstavovať strach z odmietnutia alebo z toho, že niekto spozná tvoje slabé stránky. Tento obranný mechanizmus ťa môže chrániť pred bolesťou, ale zároveň bráni vytvoreniu hlbšieho spojenia s partnerom. Neboj sa ukázať svoje pravé ja – autentickosť priťahuje skutočných ľudí.

4. Nerešpektuješ vlastné hodnoty

Ak sa v honbe za partnerom odkláňaš od svojich vlastných hodnôt a predstáv o vzťahu, môže to mať negatívny vplyv na tvoje šance nájsť niekoho, kto k tebe naozaj pasuje. Pokiaľ niekedy musíš robiť kompromisy, ktoré sa ti nezdajú správne, alebo ignoruješ červené vlajky len preto, aby si mala niekoho po svojom boku, môže to viesť k nespokojnosti, nešťastiu a následnej frustrácii. Vždy zostaň verná sebe a svojim hodnotám.

Nevera v tolyamornom vzťahu
zdroj: Pexels/Jonathan Borba

5. Nedôveruješ si

Ženy, ktoré nemajú dostatočne rozvinuté sebavedomie, často podvedome sabotujú svoje šance na nájdenie partnera. Ak neveríš sama sebe, môžeš mať problém veriť aj tomu, že si zaslúžiš lásku. Sebadôvera je kľúčová nielen pre teba, ale aj pre to, ako ťa vnímajú ostatní. Pracuj na svojom vnútornom postoji, uvedom si svoju hodnotu a ver, že si zaslúžiš byť milovaná.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Dating