Láska

Každý vzťah si vyžaduje starostlivosť a pozornosť, aby mohol fungovať dlhodobo a úspešne. Niektoré vzorce správania ho však môžu narušiť. Pamätaj, láska nie je vždy jednoduchá, no ani príliš komplikovaná.

Tu je 5 vecí, ktorým by si sa mala vyhnúť, ak si chceš udržať zdravé partnerstvo.

Žiadna komunikácia

Základom každého úspešného vzťahu je komunikácia. Ak chýba, môže nastať odcudzenie. Ticho a ignorancia vedú k nedorozumeniam, ktoré môžu vyústiť do rozchodu alebo zlomeného srdca.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa ODZADU SK (@odzadu.sk)

Neveríš mu

Ako sa hovorí, mužovi by si mala dôverovať, no niekedy je dobré byť ostražitá. Ak to vo vzťahu chýba, začne sa objavovať neistota, žiarlivosť a podozrievavosť. Takéto napäté momenty môžu vzťah oslabiť natoľko, že láska a radosť z neho postupne vymiznú. TU sa dočítaš aj o znakoch, vďaka ktorým zistíš, že aj ty patríš medzi žiarlivých ľudí.

Pravidelne naňho útočíš

Správaš sa v poslednom čase nevhodne k svojmu partnerovi? Vzťah môžu poškodiť aj zraňujúce slová, ktoré si vymeníte. Vždy si dobre rozmysli, čo chceš povedať, a vyhni sa tvrdým výrazom, keď si nahnevaná alebo podráždená. Nezabúdaj, že tvoj priateľ nemôže za to, že si mala zlý deň, preto by si ho tým nemala zaťažovať.

Nemáte čas na intímne chvíle

S*x je neoddeliteľnou súčasťou každého zdravého vzťahu. Ak v ňom chýba fyzická blízkosť, či už vo forme objatí, bozkov alebo intimity, môže to viesť k pocitu nenaplnenia a postupnému vzďaľovaniu partnerov. Pamätaj, že čas je vzácny, preto ho venuj tomu, kto si ho naozaj zaslúži.

Prehnané očakávania

Dúfala si, že ti k sviatku kúpi presne to, po čom túžiš? V živote by sme nemali mať prehnané očakávania, ale radšej sa otvorene porozprávať o svojich túžbach. Maj realistický pohľad na lásku a buď ochotná akceptovať nedokonalosti toho druhého.

Vzťahy nie sú ako z filmov či rozprávok, pretože život prináša aj sklamania a smútok. Ak sa však vyhneš veciam, ktoré môžu lásku ničiť, tvoj románik môže byť naozaj krásny. Pamätaj, že všetko zlé má svoj zmysel a žiaden pár nemá úplne dokonalý vzťah.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Dating