Trendy ovládol leopardí vzor - Poradíme ti, ako ho nosiť, aby nepôsobil gýčovo
Pexels/Wesley Davi/Luis Felipe Pérez

Trendy prichádzajú a odchádzajú. Každou sezónou sa menia a túto to nie je inak. Módni návrhári prichádzajú neustále s niečím novým alebo sa vracajú k overenej klasike. Medzi najhorúcejšie trendy momentálne patria tie, ktoré zdobí leopardí vzor.

Je umenie nosiť trendy tak, aby si to zbytočne neprehnala. Ak chceš, aby jednotlivé kúsky vynikli a nepôsobilo to dokopy ako outfit kolotočiarky, musíš oblečenie kombinovať s citom. Na konci ťa v galérii čaká aj 10+ módnych inšpirácií.

Ako nenosiť trendy leopardí vzor gýčovo

1. Menej je viac

Kľúčom k úspechu je jednoduchosť. Leopardí vzor je sám o sebe výrazný, takže ho netreba kombinovať s inými extravagantnými kúskami. Namiesto toho ho vyvažuj s neutrálnymi farbami ako čierna, biela, béžová či hnedá. Ak si zvolíš leopardí vzor ako dominantný prvok – napríklad na kabáte alebo blúzke – nechaj ostatné kúsky outfitu jednoduché a minimalistické.

2. Zvoľ si kvalitné materiály

Jednou z najčastejších chýb pri nosení leopardieho vzoru je výber lacných, syntetických materiálov. Kvalita materiálu môže zásadne ovplyvniť, ako vzor vyzerá a pôsobí. Snaž sa vyhýbať lesklým a lacno pôsobiacim látkam, ktoré môžu rýchlo skĺznuť do nevkusnosti. Namiesto toho siahnite po kvalitných textíliách, ako je hodváb, vlna či koža, ktoré vzoru dodajú eleganciu.

3. Stav na doplnky

Ak nechceš nosiť leopardí vzor na oblečení, no predsa len chceš tento trend zakomponovať do svojho šatníka, skús začať s doplnkami. Leopardie šatky, kabelky, topánky alebo opasky sú skvelým spôsobom, ako do svojho outfitu vniesť trocha divokosti, bez toho, aby pôsobil príliš výrazne. Takéto drobné detaily môžu byť rafinovaným doplnkom, ktorý ukáže, že sleduješ trendy, no zároveň vieš, kde je hranica medzi štýlom a prehnanosťou.

Kabelky alebo topánky v takomto vzore budú ideálnou voľbou pre tie menej odvážne. Horúce topánkové trendy na túto jeseň nájdeš po kliknutí SEM.

4. Leopard + denim = dokonalá trendy kombinácia

Jedným z najlepších spôsobov, ako dosiahnuť štýlový a zároveň uvoľnený vzhľad, je kombinácia leopardieho vzoru a denimu. Či už ide o džínsy, rifľovú bundu alebo sukňu, denim dodáva leopardiemu vzoru moderný a mladistvý nádych. Takto môžeš pôsobiť trendy a pohodlne zároveň.

5. Správna silueta

Keď nosíš leopardí vzor, dbaj na to, aby si zvolila správnu siluetu. Príliš tesné alebo objemné kúsky môžu pôsobiť nevkusne. Voľ preto voľnejšie blúzky, kabáty či sukne s jemným padnutím, ktoré budú pôsobiť elegantne. Dbaj na rovnováhu medzi tvarmi – ak je horná časť outfitu leopardia, zvoľ úzke nohavice alebo džíny. Ak je leopard na sukni, doplň ho jednoduchým jednofarebným topom.

10+ inšpirácií na outfity, v ktorých je zakomponovaný leopardí vzor, nájdeš v našej FOTOGALÉRII.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Móda