Žiarlivosť

Žiarlivosť je jedným zo základných prejavov lásky, no ak sa vyskytuje vo vysokej miere, môže vzťah narušiť. Niekedy sa môže prejavovať jemnými signálmi, ktoré nie sú na prvý pohľad ľahko rozpoznateľné. Ak si občas lámeš hlavu nad tým, čo je tvojej polovičke, máme pre teba vysvetlenie.

Toto je 5 znamení, vďaka ktorým rozpoznáš, že tvoj chlap neprimerane žiarli.

Zdúva sa a nechce komunikovať

Všimla si si, že sa tvoj partner odmlčí práve v momente, keď tráviš čas s kamarátmi? Môže to byť signál, že žiarli a nechce, aby si zdieľala svoju pozornosť s niekým iným. V takýchto situáciách sa často cíti zranený, urazený alebo nahnevaný, pretože ťa túži mať len pre seba. Ak nevieš, prečo je ticho a nechce sa rozprávať, je možné, že sa obáva, že o teba príde, a nedokáže sa s touto neistotou vyrovnať. TU sa dočítaš aj o tom, ako prekonať náročné prekážky vo vzťahu.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa ODZADU SK (@odzadu.sk)

Ohovára tvojich kamarátov

Ak sa tvoj partner vyjadruje nepekne na adresu tvojich blízkych priateľov, môže to byť prejavom žiarlivosti. Niektorým mužom prekáža, že ženy zdieľajú svoje pocity a myšlienky aj s inými ľuďmi, čo ich vedie ku kritike. Takéto správanie však nie je prijateľné a signalizuje problémy, ktoré treba riešiť. Mali by ste sa o tom otvorene porozprávať, aby si partner uvedomil, že kritizovanie tvojich priateľov nie je správny spôsob, ako vyjadriť svoje pocity.

Chce byť s tebou prehnane často

Ak si všimneš, že tvoj partner náhle plánuje množstvo spoločných aktivít práve vtedy, keď sa chystáš stretnúť s kamarátmi, môže to byť varovné znamenie. Takéto správanie naznačuje, že sa snaží kontrolovať tvoje aktivity a brániť ti v stretnutiach s blízkymi. Hoci to na prvý pohľad môže vyzerať nevinne, v skutočnosti môže ísť o pokus obmedziť tvoj sociálny život. Je dôležité si uvedomiť, že zdravý vzťah by mal podporovať tvoju slobodu a osobné kontakty.

Nezaujíma sa o tvojich blízkych

Máš niekedy pocit, že sa tvoj partner zámerne vyhýba témam spojeným s tvojimi priateľmi? Možno to znamená, že o nich nechce nič počuť a nezaujíma ho to. Vo vzťahu by však malo byť samozrejmé, že sa zaujímate o život toho druhého, a to zahŕňa aj blízkych priateľov. Ignorovanie tejto oblasti môže naznačovať, že niečo nie je v poriadku.

Vždy sa kvôli nim hádate

Hádky sú prirodzenou súčasťou každého vzťahu, no ak sa dejú výhradne vtedy, keď sa rozprávate o tvojich priateľoch, môže to byť varovný signál. Žiarlivosť sa často prejavuje tým, že sa napätie a konflikty objavujú práve pri zmienke o iných ľuďoch.

Žiarlivosť často pramení z neistoty alebo rôznych obáv o stratu partnera. Ak chcete vyriešiť tieto problémy, kľúčom je otvorená a úprimná komunikácia. Pamätaj, že ak žiarlivosť prerastie do nadmerných rozmerov, môže poškodiť a dokonca zničiť váš vzťah. Preto je dôležité tieto pocity včas identifikovať a riešiť.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Dating