Každodenné rituály sú dôležité. zdroj: Unsplash.com/Michael Discenza, Unsplash.com/David Lezcano

V dnešnom hektickom svete je dôležitá zdravá sebaláska – jej nedostatok môže ovplyvniť mnoho oblastí nášho života.

Odráža sa na našich vzťahoch, práci, ale aj na našom zdraví. Nezáleží na veku či pohlaví, mať pozitívny vzťah k sebe samému je nesmierne dôležité.

Naše myslenie ovplyvňuje nielen to, ako riešime problémy, ale aj to, ako sa rozhodujeme a aké životné ciele si stanovujeme. Rovnako náš typ mysle súvisí aj s tým, ako sa správame sami k sebe. Si bohémska, workoholická, nezávislá či spoločenská?

V osobnostnom teste nižšie zistíš, aký typ mysle máš a aký rituál sa k tebe najviac hodí.

0%

Ako začína tvoj typický deň?

Unsplash.com/Bruce Mars

Ako sa cítiš po príchode z práce domov?

Unsplash.com/Roberto Nickson

Aký je tvoj vysnívaný večer?

Unsplash.com/Bruce Mars

Ako často si dopraješ čas len pre seba?

Unsplash.com/Laura Chouette

Čo je tvojim najväčším snom?

Unsplash.com/Brittani Burns

Aký typ muža ťa dokáže zaujať?

Unsplash.com/Drew Hays

Ako tráviš víkendy?

Unsplash.com/Christopher Cambell

Čo ti najviac pomáha po ťažkom dni?

Unsplash.com/Adrian Swancar

Aký je tvoj typ mysle?
Bohémska myseľ

Rada objavuješ svet okolo seba, miluješ kreatívne a nekonvenčné zážitky. Tvoj ideálny oddych po dni je pokojná chvíľa s knihou alebo prechádzka v prírode.

Odporúčanie: Skús meditáciu alebo jogu v prírode, aby si zrelaxovala myseľ a načerpala novú energiu.

Ak je súčasťou tvojho rituálu náhodou aj nikotín, Gudvio bude rešpektovať tvoj rituál aj s tvojim (zlo)zvykom, no poskytne ti o ňom aj jasné a transparentné informácie. K sebaláske predsa patrí aj úprimnosť.

Nezávislá myseľ

Si cieľavedomá a energická. Tvoj deň je vždy plný aktivity a úspechu, ale nezabúdaj na pauzu.

Odporúčanie: Zaraď do denného režimu krátke dychové cvičenia alebo sa zrelaxuj pri plávaní, aby si si udržala balans medzi pracovným nasadením a osobným pohodlím.

Ak je súčasťou tvojho rituálu náhodou aj nikotín, Gudvio bude rešpektovať tvoj rituál aj s tvojim (zlo)zvykom, no poskytne ti o ňom aj jasné a transparentné informácie. K sebaláske predsa patrí aj úprimnosť.

Workoholická myseľ

Tvoja práca ťa pohltí a niekedy zabúdaš oddychovať. Dôležité je naučiť sa vypnúť.

Odporúčanie: Skús večerný kúpeľ alebo teplú sprchu s aromaterapiou, aby si po dlhom dni uvoľnila stres a nabrala sily na ďalší.

Ak je súčasťou tvojho rituálu náhodou aj nikotín, Gudvio bude rešpektovať tvoj rituál aj s tvojim (zlo)zvykom, no poskytne ti o ňom aj jasné a transparentné informácie. K sebaláske predsa patrí aj úprimnosť.

Spoločenská myseľ

Miluješ ľudí a zábavu, tvoj život je neustálym vírom sociálnych interakcií. Oddych pre teba znamená čas strávený s priateľmi.

Odporúčanie: Zváž, že si niekedy dopraješ večer len pre seba – pohár dobrého vína a obľúbený seriál môžu byť skvelým spôsobom, ako zrelaxovať.

Ak je súčasťou tvojho rituálu náhodou aj nikotín, Gudvio bude rešpektovať tvoj rituál aj s tvojim (zlo)zvykom, no poskytne ti o ňom aj jasné a transparentné informácie. K sebaláske predsa patrí aj úprimnosť.

Sebalásku ovplyvňujú aj sociálne siete

Na celkovú životnú spokojnosť má vplyv aj sebaláska – verí tomu až 69 % ľudí. To, ako k sebe pristupujeme a aký vzťah máme sami k sebe, však ovplyvňuje množstvo vecí – jednou z nich sú aj sociálne siete.

Výskumy ukazujú, že nadmerné používanie sociálnych sietí môže viesť k pocitom osamelosti, depresii a nízkej sebaúcte.

Často sa totiž porovnávame so starostlivo upravenými a na sociálnych sieťach filtrovanými životmi iných, čo vedie k pocitom nedostatočnosti a pochybnostiam o sebe. Pozri si viac o rituáloch →

zdroj: Unsplash.com/Joel Muniz – Pre niekoho je každodenným rituálom prečítanie si aspoň pár stránok z knihy.

Dôležité je dopriať čas sama sebe

Každá žena v určitom bode svojho života zápasí s nedostatkom lásky k sebe samej. Je však dôležité sa zastaviť a dopriať čas sama sebe. Preto by mali byť neoddeliteľnou súčasťou našich životov rituály, ktoré si pravidelne doprajeme.

Či už si bohémska, spoločenská, workoholická či nezávislá, je potrebné si nájsť na svoj rituál čas. A ak jeho súčasťou náhodou aj nikotín, skús Gudvio – bude rešpektovať tvoj rituál aj s tvojím (zlo)zvykom.

Zároveň ti o ňom poskytne aj jasné a transparentné informácie. K sebaláske predsa patrí aj úprimnosť s jasným pohľadom na vec.

zdroj: Unsplash.com/Bruce Mars – Sebaláska je aj o tom vedieť spomaliť a vychutnať si čas sama so sebou.

Rituály chcú povýšiť na novú úroveň

Vytvárať priestor pre ľudí, ktorí zdieľajú rovnaký pôžitok z ich každodenných rituálov, si ako jeden z pilierov svojej značky dal aj e-shop Gudvio.

„My v Gudvio veríme, že každodenné rituály vieme povýšiť na novú úroveň. Že aj všedné veci môžu dostať veľkorysý priestor – aj preto sme vytvorili Rituals by Gudvio – veľkorysé možnosti s jasným pohľadom na vec,“ vysvetľuje Gudvio.

V Gudvio sú presvedčení, že predaj nikotínových výrobkov si vyžaduje nekompromisnú kontrolu, a najmä výber a dostupnosť férových a transparentných informácií.

zdroj: Unsplash.com/Yoann Boyer – Ak je súčasťou tvojho rituálu aj nikotín, Gudvio bude rešpektovať tvoj rituál aj s tvojím (zlo)zvykom, no poskytne ti o ňom aj jasné a transparentné informácie.

Bohémska, nezávislá, spoločenská či workoholická

Každý človek je iný, o ženách to platí dvojnásobne – neznamená to však, že bohémska myseľ bude horšia alebo lepšia ako nezávislá. Avšak to, aký typ mysle máme, ovplyvňuje náš každodenný život.

Bohémska myseľ – Ak máš bohémsku myseľ, zrejme si veľmi otvorená novým skúsenostiam, máš flexibilný prístup k životu a rada skúmaš svoje okolie bez toho, aby si sa viazala na stereotypy.

Niekedy však môžeš mať problém so zodpovednosťou a organizáciou, pretože uprednostňuješ voľnosť pred disciplínou.

Nezávislá myseľAk sa v tejto kategórii nájdeš, pravdepodobne si človek, ktorý sa spolieha hlavne na seba a vie, čo chce dosiahnuť.

Nezávislí ľudia sú často považovaní za odvážnych a rozhodných, hoci niekedy môžu byť vnímaní ako chladní či nedostupní.

Workoholická myseľAk máš workoholickú myseľ, je pravdepodobné, že v tvojom živote dominujú pracovné povinnosti.

Na jednej strane je to obdivuhodné, pretože dokážeš dosiahnuť veľké úspechy, ale nezabúdaj na potrebu vyvážiť pracovný a osobný život. Nadmerný stres a pracovné vyčerpanie môžu viesť k vyhoreniu.

Spoločenská myseľAk máš spoločenskú myseľ, je pravdepodobné, že si empatická a dokážeš budovať silné vzťahy. Tvoja schopnosť pracovať s ľuďmi ti pomáha nielen v osobnom živote, ale aj v profesionálnej sfére.

Avšak niekedy môžeš mať problém byť sama a potrebuješ si nájsť čas aj na sebareflexiu. Pozri si viac o rituáloch →

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Kvízy