8 dôkazov, že živíš nefunkčný vzťah

Každý vzťah prechádza rôznymi fázami. Na to, aby fungoval, sa partneri musia snažiť, pretože prídu ťažké chvíle, ktoré budú vyžadovať množstvo pochopenia, rešpektu, ústupkov a možno aj odpúšťania. Žiadne partnerstvo nie je zdravé a dlhodobé len tak samé od seba. 

Avšak, niekedy aj napriek krásnym spoločným chvíľam a množstvu času, ktorý ste spolu strávili, sa začnú vaše srdcia rozchádzať. Často zostávame po boku partnera s vidinou „bude lepšie“. Ale čo ak nie? Mala by si si uvedomiť, že aj napriek tvojim silným citom, je niekedy najlepšou cestou odísť.

8 dôkazov, že živíš nefunkčný vzťah

Záujem o spoločný čas vyšumel

Možno to tak cítiš aj ty a možno iba on. Ale ak váš spoločný čas zahŕňa iba spánok v rovnakej posteli, niečo je zle. Partneri by mali tráviť spoločné chvíle aj štýlom, ktorý ich vzťah posilňuje.

Nezáleží na tom, ako dlho ste spolu, či máte deti alebo množstvo práce. Vždy by ste si mali nájsť chuť a čas na chvíle osamote. V kine, na večeri alebo doma na gauči. Pokiaľ sa záujem o čas s polovičkou vytratí a trvá to dlhodobo, nadišiel čas premýšľať o rozchode.

Viazne medzi vami komunikácia

Komunikácia je základom každého zdravého vzťahu. Ak sa však so svojím partnerom stále hádaš, alebo sa naopak prestanete úplne rozprávať o dôležitých veciach, vzťah sa môže stať nefunkčným.

Ako byť tá najlepšia švagriná
zdroj: Instagram/dirtybootsandmessyhair

Mlčanie, ignorovanie problémov alebo znižovanie dôležitosti tvojich pocitov sú znaky, že niečo nie je v poriadku. Ak sa už necítiš vypočutá alebo pochopená, je to jasný signál, že vzťah nefunguje tak, ako by mal.

Stále sa opakujú tie isté problémy bez riešení

Ak sa stále vraciate k tým istým problémom, ktoré ale nikdy nevyriešite, znamená to, že sa vo vzťahu nikam neposúvate. Môže ísť o problémy s dôverou, nevyriešené konflikty alebo nerešpektovanie hraníc.

Keď sa neustále točíte v rovnakých problémoch a ani jeden z vás nie je ochotný nájsť riešenie, vzťah stráca svoj zmysel. Takéto situácie totižto často vyžadujú ústupky a kompromisy, ktorých bývajú schopní iba skutočne milujúci partneri.

Konflikty sú bežnou súčasťou vzťahu, ak sa však hádate o TÝCHTO 5 veciach, je to zlé znamenie.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Dating