Posteľné radovánky sú prospešné pre naše zdravie
Pexels/Katia Damyan/Alina Kurson
Tento článok je určený pre osoby staršie ako 18 rokov, môže obsahovať sex, nahotu a iný nevhodný obsah pre neplnoletých.


Späť na hlavnú stránku

Vedela si, že posteľné radovánky sú prospešné pre tvoje zdravie a imunitu? Potvrdzuje to aj odborník. O to, že milovanie prospieva nášmu zdraviu, sa stará súhra hormónov, ako oxytocín, dopamín či estrogén. Prečo to tak je a ako naše telo v tomto ohľade funguje?

Niektorí lekári ešte aj dnes odporúčajú „vypotiť sa“. Môžeš to zobrať aj tak, že v spoločnosti svojej lásky. Prospešné účinky s*xu dokazujú aj niektoré štúdie. S možnými rizikami jeho následkov môže pomôcť látka, ktorá sa nazýva betaglukán.

Prečo sú posteľné radovánky prospešné pre naše zdravie?

Kvasinky a rakovina

Na ženy môže intímny život klásť o niečo vyššie nároky. Základom je zdravá v*ginálna mikroflóra, ekosystém obsahujúci rôzne baktérie, najmä laktobacily, a dôležitá prevencia pred infekciami, ktoré môžu vyvolať napríklad kvasinky.

V*ginálna mykóza je bežná infekcia spôsobujúca svrbenie, pálenie a biely výtok. Najčastejšie sa vyskytuje pri narušení rovnováhy mikrobiómu v pošve, napríklad po užívaní antibiotík, počas tehotenstva alebo pri oslabenej imunite. S touto nepríjemnosťou ti dokážu poradiť v*ginálne probiotiká.

Nevieš dosiahnuť vyvrcholenie?
zdroj: Pexels/Mavluda Tashbaeva

HPV vírus je jednou z najčastejších s*xuálne prenosných chorôb. Niekedy vedie k život ohrozujúcim stavom, ako je rakovina krčka maternice, prostaty, jazyka a ústnej dutiny. Kľúčom v preventívnom boji proti HPV vírusu i kvasinkám je v prvom rade silná imunita.

Betaglukán ako prevencia, aj liečba

Ak si s*xuálne aktívna, skús do svojej stravy zaradiť betaglukán. Je známy svojimi imunomodulačnými vlastnosťami. Silná imunita je základ pre prevenciu a liečbu rôznych infekcií, vrátane tých, ktoré ovplyvňujú p*hlavné orgány.

„V desiatkach klinických a experimentálnych štúdií sa dokázalo, že betaglukán podporuje imunitné bunky organizmu, prostredníctvom ktorých pomáha liečiť zápaly, vplýva na mykózy, prejavy a priebeh ochorení spôsobených HPV vírusom,“ potvrdzuje odborník na imunitu Adrián Doboly z biotechnologického laboratória Natures.

Láska a milovanie
zdroj: Unsplash/Claudia Love

Prečo abstinencia ohrozuje imunitu a prečo sú hormóny pri posteľných radovánkach prospešné pre naše zdravie?

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Dating