Minulosť

Minulosť ťa môže ničiť oveľa viac, ako si myslíš. Ak máš problém s tým, že sa nevieš dostať z bývalého vzťahu, tak je čas urobiť krok vpred. Toto je 5 spôsobov, ako nechať minulosť za sebou a venovať sa tomu, čo ťa čaká.

Zabudnúť na niekoho, koho si predtým milovala, nie je jednoduché, no ani nemožné. Ak sa chceš preniesť cez expartnera, drž sa týchto 5 vecí.

Mysli na súčasnosť 

Žiť v prítomnom okamihu je jedným z najlepších spôsobov, ako sa zbaviť ťažoby z minulosti. Uvedom si, čo máš a prestaň sa zameriavať na to, čo bolo, inak sa môže stať, že prehliadneš to pekné, čo sa ti aktuálne deje. Ak však bývalého nepustíš z hlavy, nikdy sa z toho nepozbieraš.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa ODZADU SK (@odzadu.sk)

Aj keď ti ublížil, odpusti mu

Odpustenie patrí medzi kľúčové body na ceste k uzdraveniu. Ak sa chceš posunúť, musíš mu odpustiť, no nie kvôli nemu, ale kvôli sebe samej. Keď urobíš tento dôležitý krok, oslobodíš sa od negatívnych emócií a budeš ďalej fungovať s čistým štítom. V našom článku TU sa dočítaš o tom, prečo odpustiť a zabudnúť.

Zbav sa spomienok, ktoré ti ho pripomínajú

Niekedy stačí naozaj málo, aby sme na človeka z minulosti zabudli. Zbav sa vecí, ktoré ti ho pripomínajú alebo ťa viažu k minulosti. Vyhoď fotografie, darčeky, správy alebo iné osobné predmety. Ak ti je ľúto toho, že tieto veci vyhodíš, podaruj ich niekomu, kto ich potrebuje. Pamätaj, ak sa zbavíš spomienok, rýchlejšie prekonáš svoje pocity a začneš tak novú kapitolu.

Vyhýbaj sa mu

Pamätáš si miesta, kde sa najčastejšie pohyboval? Snaž sa nechodiť tam, kam chodieval tvoj bývalý partner a ak je to možné, obmedz s ním kontakt. V niektorých prípadoch je lepšie aj to, pokiaľ si dotyčného odstrániš zo sociálnych sietí. Nezabúdaj na to, že menej kontaktu znamená menej príležitostí na opätovné otvorenie starých rán.

Rozprávaj sa o svojich pocitoch s kamarátkami 

Úprimné a dobré priateľky tu budú vždy pre teba a budú ti chcieť za každú cenu dobre poradiť. Neboj sa vyjadriť čo cítiš a porozprávaj sa s priateľmi, rodinou alebo terapeutom. Takéto rozhovory môžu byť oslobodzujúce.

Zabudnúť na minulosť nie je jednoduché, ale často je to ten najlepší krok k šťastnejšiemu životu. Tieto spôsoby ti môžu pomôcť zbaviť sa myšlienok na bývalého partnera a sústrediť sa na to, čo ťa čaká. Nechaj minulosť za sebou a otvor svoje srdce novým začiatkom.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Dating