Metóda 2-2-2 zachráni váš vzťah

Pravdepodobne všetky túžime po rozprávkovom „žili šťastne až do smrti“, lenže život nie je rozprávka. Vzťah so sebou často prináša rôzne náročné a nevyspytateľné situácie, ktoré býva niekedy náročné ustáť.

Keď k tým ťažkým časom dôjde, tak to, ako sa partneri k tomu postavia, bude kľúčové pre ich spoločnú budúcnosť. A hoci neexistuje presný návod na to, ako mať spokojný vzťah, keďže každý je výnimočný, no existujú určité pravidlá. Ak dodržíte tieto zásady, mali by ste si zabezpečiť šťastný a naplnený partnerský život.

V exkluzívnom rozhovore TU sa dozvieš, aké kľúčové pravidlá treba dodržiavať podľa odborníčky. Okrem iného sa tam nachádza aj spoločný čas a starostlivosť o vzťah. Či už ste zahltení pracovnými povinnosťami alebo výchovou detí, musíte venovať chvíle aj sebe navzájom.

V dnešnom hektickom svete, keď aj na vzťahy vplýva stres a prirýchle životné tempo, býva často náročne ukrojiť si čas pre seba. Avšak predstavuje to priam nevyhnutnú súčasť spokojného partnerského života, preto by sme nemali prestať hľadať spôsoby, ako tráviť čas spoločne. Jedným z takých spôsobov je aj metóda 2:2:2.

Vzťah sa nesmie skrývať v minulosti: S týmito 3 radami sa posunieš ďalej
zdroj: Pexels/Lauren Hogue

Metóda 2:2:2 zachráni váš vzťah

Táto metóda sa zakladá na myšlienke pravidelnej investície do spoločných chvíľ a rozdeľuje sa na 3 základné úrovne.

Každé dva týždne si vyrazte na rande

Bez ohľadu na to, ako dlho ste spolu, vyraziť si pravidelne na rande by malo byť nevyhnutnosťou. Každé dva týždne si naplánujte spoločný večer, kedy sa venujete len sebe navzájom. Môže to byť večera v reštaurácii, návšteva kina  alebo iba pokojná prechádzka. Dôležité je, aby ste boli spolu, zamerali sa len na vzťah a svoju polovičku.

Každé dva mesiace si doprajte víkendový pobyt

Raz za dva mesiace si naplánujte krátky útek z každodennej rutiny. Nemusí to byť drahá dovolenka, stačí víkend strávený mimo domova, kde sa sústredíte len na seba a svojho partnera. Tento spoločný čas vám umožní obnoviť vašu blízkosť a prehĺbiť puto medzi vami.

Prvé rande
zdroj: Pexels/Jonathan Borba

Každé dva roky si naplánujte týždennú dovolenku

Raz za dva roky si vezmite týždeň voľna a strávte ho spolu. Ideálne by ste mali odcestovať na miesto, kde môžete obaja vypnúť od všetkých povinností a stresu. Vďaka tomuto času si nielen oddýchnete, ale aj prehĺbite vašu emocionálnu a fyzickú blízkosť.

Dáš tejto metóde šancu?

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Dating